Pasak pranešimo spaudai, pagrindinius vaidmenis naujajame „Bohemos“ pastatyme atliks Vokietijoje, Suomijoje, Didžiojoje Britanijoje dirbantis dainininkas Edgaras Montvidas, operoje „Žydė“ sužibėjusi Irenos Milkevičiūtės auklėtinė Joana Gedmintaitė, Maskvos didžiajame teatre debiutavęs Dainius Stumbras ir garsiosios „Traviatos“ puošmena praėjusiais metais tapusi Asmik Grigorian.

Spektaklyje vaidmenis taip pat kurs kiti iškilūs, namuose ir svetur pažįstami jaunieji lietuvių operos atlikėjai – Laimonas Pautienius, Egidijus Dauskurdis, Sandra Janušaitė, Arūnas Malikėnas.

„Atėjo laikas supažindinti Lietuvos publiką su naująja solistų karta, kuri išėjo nusipelniusių mūsų atlikėjų mokyklas ir garsina mūsų šalies operos tradicijas užsienyje. Šis projektas lietuviškoje scenoje pristatys vieną iš populiariausių kada nors sukurtų operų pasaulyje, o bendras naujosios kartos žvaigždžių darbas – pasaulines operos tendencijas“, – teigė režisierė, viena projekto sumanytojų Dalia Ibelhauptaitė.

Jos teigimu, simboliška, kad „Bohemai“ suburtas jaunų, po pasaulio scenas išsibarsčiusių kūrėjų kolektyvas – tai istorija apie jaunystę, džiaugsmą ir liūdesį, apie meilę ir vienišumą. „Ypač svarbu tai, kad statydami šį kūrinį Vilniaus kongresų rūmuose, turime absoliučią kūrybinę laisvę, o bendradarbiavimas su projekto mecenatais leidžia laisvai rinktis reikalingiausias menines priemones, suburti itin profesionalią kūrėjų grupę“, – pasakojo D. Ibelhauptaitė.

Romeo ir Džuljetos istorijai nemirtingumu prilygstantis G. Puccini šedevras Vilniuje statomas praėjus 110 metų po pasaulinės „Bohemos“ premjeros, kuri įvyko 1896-aisiais Turino mieste Italijoje.

Ši opera Vilniaus kongresų rūmuose bus rodoma 7 kartus – 2006 m. spalio 25, 27, 29, 30 ir gruodžio 26, 28 bei 30 dienomis.

„Bohema“ – ne pirmas bendras trijų garsių Lietuvos menininkų darbas. Savitu braižu išsiskiriantis D. Ibelhauptaitės, J. Statkevičiaus ir G. Rinkevičiaus kūrybinis tandemas jau yra pastatęs G. Verdi operas „Kaukių balius“ ir „Likimo galia“ bei R. Leoncavallo „Pajacus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją