Praėjusiais metais netoli Plungės autobuse, kuriuo po Lietuvą su miuziklu keliavo "Skylės" ir kiti muzikantai, nesuveikė stabdžiai ir jis įvažiavo į griovį, kuriame buvo nedaug vandens.

Tačiau po avarijos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad autobusas pradėjo skęsti, o šalia autoavarijos vietos atsirado ilgapirščių, kurie neva apvogė keleivius. Ši informacija neatitiko tikrovės ir nustebino projekto dalyvius.

Vėliau jie nutarė sukurti miuziklą, kuriame pasitelkę muziką, šokį ir vaidybą bandys parodyti gerąsias ir blogąsias žiniasklaidos puses. Miuziklas bus statomas liepos mėnesį netoli Kuršėnų esančiame Paežerių dvare.

Kaip BNS sakė vienas iš projektų vadovų Rokas Radzevičius, "žiniasklaida yra labai problematiška sritis: joje daug negatyvumo, nors yra ir teigiamų pusių".

Šiemet miuzikle apie žiniasklaidą, kurį organizatoriai pavadino "Infonautai", dalyvaus po šešis jaunus menininkus iš Belgijos, Vokietijos, Slovakijos ir Lietuvos. Tai bus ne tik meninis, bet ir jaunimo švietimo projektas, kadangi jo metu vyks įvairios jaunimo diskusijos, bus surengta užsienio svečių kelionė po Lietuvą.

Šiuo metu visose projekte dalyvaujančiose šalyse prasidėjo jaunimo piešinių konkursas žiniasklaidos tema. Geriausias piešinys taps miuziklo "Infonautai" oficialiu plakatu.

Projekto dalyvių laukia ne tik kūrybos procesas, bet ir ilgas turnė po Lietuvos ir užsienio šalių miestus. Kartu keliaus ir konkursui pateiktų piešinių paroda.

Roko grupė "Skylė" tarptautinius jaunimo projektus - miuziklus rengia jau trečius metus.