„Planas mimimum – tapti populiariausia Lietuvos grupe. Planas maksimum – tapti populiariausia planetos grupe“, – šį gan ambicingą šūkį galima rasti knygoje apie grupę „Foje“ „Aš atsisuksiu atgal“. „Foje“ iširo, A.Mamontovas pradėjo solinę karjerą. Gal jam vienam ir nepavyks įvykdyti plano „maksimum“. Bet, atrodo, svajonės, kad bent vieną jo dainą išgirstų visas pasaulis, pradeda pildytis.

Derybos truko 6 metus

Pasak A.Mamontovo, derybos su kontraktą pasiūliusia kompanija „Forman Bros. Recordings & Zelig music, BMI“ vyko beveik 6 metus. Atlikėjas tiesiog nenorėjo viešai prabilti apie tai, kol savo rankomis užvakar neatplėšė ilgai laukto voko.

„Esu ne kartą susitikęs su šios kompanijos atstovais Los Andžele, aptarinėjome įvairias sąlygas, esu jų prašymu įrašęs vienos amerikiečių grupės „koveriuką“. Tos kompanijos vadovui labai patiko mano kūryba anglų kalba. Nuo šiol ši kompanija atstovaus mano angliškajai kūrybai pasaulyje. Taip pat instrumentinei muzikai, kurią įrašysiu ir kuriai dar neatstovauja Lietuvos leidybos kompanijos“, – išskirtiniame interviu L.T. pasakojo dainininkas.

A.Mamontovas teigė, kad ši kompanija glaudžiai bendradarbiauja su Holivudo kino kūrėjais. „Jie ir mano dainas nuolat siūlo panaudoti garso takelyje. Viena daina buvo perėjusi du atrankos turus, bet į filmą nepakliuvo. Tačiau, matyt, patekti įmanoma, ir aš tuo tikiu. Taigi, galima sakyti, esu ne tik Lietuvos, bet ir JAV atlikėjas. Pagaliau po tiek metų bandymų man tai pavyko padaryti“, – L.T. džiaugėsi atlikėjas.

Tačiau stebuklų dainininkas iš karto nesitiki: „Sutarties pasirašymas savaime negarantuoja baisios sėkmės. Tiesiog tai reiškia, kad jie mano dainas siūlys išgirsti visame pasaulyje. Jeigu jie nebūtų suinteresuoti mano kūryba, šešerius metus su manimi nebendrautų. Niekas ten laiko tuščiai negaišta. JAV yra didžiulė šalis, ten daugybė leidybos kompanijų, milijonai grupių ir atlikėjų. Niekas negaištų laiko dėl kažkokio bičo iš Europos, jei manimi netikėtų“, – kalbėjo atlikėjas.

Įrašys albumą

Pirmiausia kompanija užsiims prekyba internete A.Mamontovo angliškomis dainomis, kurias jis įrašė Lietuvoje pasislėpęs po „Cloudmaker“ slapyvardžiu. „Aš ir toliau įrašinėsiu dainas Lietuvoje, mums puikiai sekasi dirbti su garso režisieriumi Artūru Pugačiausku. Keisčiausia, kad jie nenori kištis į mano kūrybą, jiems patinka, ką aš darau. Man nereikia šokti pagal kieno nors dūdelę. Jiems patinku toks, koks esu, ir tai puiku“, – kalbėjo dainininkas.

Jau kalbama ir apie albumo išleidimą, tačiau Andrius nelinkęs skubėti: „Įrašai, kuriuos esu padaręs, man jau praeitis. Turiu naujų dainų anglų kalba, tad dabar turiu puikią priežastį jas pradėti įrašinėti. Tas kontraktas yra tik gražaus bendradarbiavimo pradžia, o jo vaisius matysime ateityje“, – kalbėjo jis.

Kelionė aplink pasaulį

Savo geriausių lietuviškų dainų išversti į anglų kalbą atlikėjas neketina. „Daina yra gyva tik tokia, kokia ji parašyta. Čia tas pats, kas pakeisti lytį. Kai išverti, dingsta natūralus ryšys tarp muzikos ir teksto. Vertimas pasiteisina labai retai, man paprasčiau parašyti naują dainą“, – įsitikinęs dainininkas. Beje, jau spalį ir lapkritį laukia kelionė aplink pasaulį.

„Su Hamletu keliausime į Korėją, paskui skrisiu per Japoniją į JAV, kur surengsiu koncertinį turą JAV lietuviams, o paskui jau grįšiu per Atlanto vandenyną į Lietuvą“, – vardijo dainininkas.

Dar viena gera žinia dainininko gerbėjams ir čia, ir už Atlanto yra ta, kad po mėnesio turėtų pasirodyti dar vienas „Foje“ dainų rinkinys pavadinimu „Kita paveikslo pusė“.