Linksmai išdabintos įvairiaspalvės karvės išsirikiavo upės krantinėje, kur visi galėjo jas apžiūrinėti, pačiupinėti ir netgi ant jų pajoti. Karvių, pagamintų iš stiklo pluošto, tematika pati įvairiausia: Trojos karvė, karvė Rožė, karvė nardytoja, karvė mis Latvija.

Viena karvučių "ganėsi" pakibusi aukštai stulpe, kita upėje plūduriuojančioje saloje. Vienintelis reikalavimas menininkams buvo nenaudoti politinių, religinių ir sekso motyvų. "Bučiniai dar ne seksas"- sakė dailininkas Marius Jonutis, kurio karvė, ištapyta ir besibučiuojančių žmonių veidais, primena įvairiaspalvę gyvenimo knygą.

Tapant vieną iš karvių, prisidėjo ir Ventspilio miesto meras A. Lembergs. Anot jo, ši meno paroda yra ne tik reginys lankytojams. Tikimasi, kad į miestą ji pritrauks daugiau turistų. Karvių paradas taip pat yra būdas surinkti pinigų labdarai. Pasiganę Ventspilio skveruose ir gatvėse, vasaros gale karvės bus parduotos aukcione, o gautus pinigus miesto savivaldybė skirs vaikų meno studijų programoms remti.

Šis viešo meno filantropinis projektas Rytų Europoje vyksta pirmą kartą. Prieš keletą metų pradėtas Čikagoje ir Niujorke jis išplito beveik po visų žemynų miestus. Šiais metais karvių paradas jau vyko Londone ir Sidnėjuje. Galbūt kitąmet jis užsuks ir į Lietuvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją