„Jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis, - DELFI sakė V.Mačėnas. – Kadangi kartu su juo „minivene“ buvo žmonių, galinčių automobilį vairuoti, Ž.Žvagulis buvo nušalintas nuo vairavimo ir leista jiems toliau važiuoti“.

Pareigūno teigimu, dėl padaryto kelių eismo taisyklių saugumo pažeidimo Ž.Žvaguliui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Kadangi dainininkas registruotas Vilniuje, visa medžiaga buvo perduota kolegoms iš sostinės. Jie ir sprendė, kokią baudą skirti Ž.Žvaguliui.

Garsus atlikėjas atsipirko švelnia bauda – pagal Administracinės teisės pažeidimų kodekso 126 straipsnį jam skirta tik 1100 litų bauda, nors Ž.Žvaguliui grėsė bauda iki 1500 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienerių iki pusantrų metų.

Tačiau apie prie vairo sulaikytą girtą atlikėją Vilniaus miesto policija nusprendė viešai paskelbti Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato svetainėje www.policija.lt/sostine . Rubrikoje „Jie vairavo neblaivūs!“ galima rasti ir Ž.Žvagulio pavardę.

„Prie vairo neblaivus sulaikytas dainininkas elgėsi korektiškai, joks incidentas nebuvo kilęs, - patikino Panevėžio eismo priežiūros tarnybos viršininkas. – Ž.Žvagulis tikino, kad tą dieną koncertavo Panevėžyje ir skubėjo tiesioginės laidos „Nacionalinė muzikos lyga“ filmavimą Vilniuje. Tačiau jam tą dieną rimtai nepasisekė – nors į laidą nepavėlavo, tačiau pralošė“.

Su Ž.Žvaguliu apie prieš mėnesį įvykusį incidentą kelyje DELFI nepavyko pasikalbėti. Atlikėjo mobiliuoju telefonu atsiliepusi sekretorė pareiškė, kad muzikantas šiuo metu yra Margaritos saloje ir telefono neturi.

DELFI jau skelbė, kad žvaigždžių-nusižengėlių gretas prieš kurį laiką papildęs Ž.Žvagulis gali pretenduoti į absurdiškiausiai pasielgusio pažeidėjo titulą. Kartą po koncerto namo skriejęs atlikėjo automobilis buvo nufotografuotas greičio matuokliu.

Ryšių policijoje turintys bičiuliai patarė dar keletą kartų pralėkti pro tą patį matuoklį ir visi rodmenys bus anuliuoti. Dainininkas esą taip ir padarė, tačiau jis vėlgi buvo nufotografuotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją