Kaip DELFI sakė Peticijų komisijos pirmininkas Paulius Koverovas, likę reikalavimai pripažinti kaip esantys ne komisijos kompetencijoje. Komisijos išvados bus perduotos svarstyti Vyriausybei, o Kultūros ir Ūkio ministerijoms bus pasiūlyta parengti kriterijus, kaip objektui suteikti nacionalinės svarbos statusą.

Apie 7000 gyventojų pasirašytoje peticijoje reikalauta , kad būtų svarstoma galimybė suteikti buvusiam „Lietuvos“ kino teatrui nacionalinės svarbos statusą ir išpirkti šiuo metu privačiai bendrovei UAB „Rojaus apartamentai“ priklausantį pastatą.

Pastarosiomis dienomis „Lietuvos“ atgarsiai pasiekė sostinės savivaldybę ir administracinį teismą. Antradienį vykusiame Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros komiteto posėdyje skubos tvarka buvo įtrauktas klausimas dėl „Lietuvos“, tačiau į posėdį atskubėjus judėjimo atstovams, kino teatro klausimas iš darbotvarkės išbrauktas vos prasidėjus posėdžiui.

Trečiadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas nutarė priimti neformalaus judėjimo „Už Lietuvą be kabučių“ skundą Vilniaus apskrities viršininko administracijai (VAVA) dėl detaliojo plano Pylimo g. 17, Vilniuje, patvirtinimo. Teismo prašoma panaikinti kaip neteisėtą ir nepagrįstą 2007 m. sausio 8 d. VAVA sprendimą dėl sklypo buvusio “Lietuvos” kino teatro teritorijoje detaliojo plano patvirtinimo, kuriuo Vilniaus miesto savivaldybei suteikta teisė tvirtinti detalųjį sklypo planą ir taip atverti kelią statyboms.

Skunde taip pat reikalaujama įpareigoti VAVA tinkamai išnagrinėti skundus šiai institucijai ir pateikti motyvuotus atsakymus bei įpareigoti VAVA tinkamai išnagrinėti detaliojo plano sprendinių atitikimą atitinkamiems tarptautiniams teisės aktams.

Pagal šį skundą administracinė byla dar nėra iškelta, Teismo nutartimi nustatytas terminas skundo trūkumams pašalinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją