„Pet Shop Boys“ yra vienas ilgiausiai gyvuojančių ir produktyviausiai dirbančių kolektyvų šiuolaikinės muzikos scenoje. Kūrybiškieji dueto nariai Neilas Tennantas ir Chrisas Lowe parengė dar vieną įspūdingą muzikinį pasirodymą savo gerbėjams. Jam net du metus buvo kuriama tiek muzikinė programa, tiek speciali scenografija bei choreografija“, - pranešime spaudai sakė grupės pasirodymą „Siemens arenoje“ organizuojančios UAB „Effectus“ direktorė Giedrė Žemaitienė.

Koncertinis turas „Concrete“ startuos balandžio pabaigoje Norvegijoje ir baigsis gegužės pabaigoje Švedijoje. Specialią scenografiją grupės „Pet Shop Boys“ pasirodymams Skandinavijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje bei Pabaltijo šalyse sukūrė dailininkė - novatorė iš Didžiosios Britanijos Es Devlin, priskiriama prie perspektyviausių ir išradingiausių jaunųjų teatrinio dizaino kūrėjų.

„Populiarioji britų grupė „Pet Shop Boys“ jau buvo atvykusi į Lietuvą 2000 m. ir koncertavo Vilniaus „Žalgirio“ stadione. Tuomet nepalankios oro sąlygos sutrukdė atlikėjams pilnai įgyvendinti scenografijos ir apšvietimo sumanymus. Šį kartą koncertas vyks uždaroje „Siemens“ arenos erdvėje, todėl tikimės įspūdingo ir nepamirštamo šou“, - sakė Giedrė Žemaitienė.

Rafinuota vadinamos grupės „Pet Shop Boys“ įtaka jau peržengė jos kuriamos elektroninės popmuzikos stiliaus ribas. Grupė sėkmingai bendradarbiavo su tokiomis žvaigždėmis kaip Eltonas Johnas, Dusty Springfield, Tina Turner, Davidas Bowie, Bruce Weberis, Robbie Wiliamsas, Kylie Minogue, Samas Taylor-Woodas.

Net popmuzikos karalienė Madonna ne kartą išreiškė savo susižavėjimą šiuo britų duetu. Pernai, atsiimdama „BRIT Awards“ apdovanojimą, Madonna dar kartą patvirtino, kad duetas „Pet Shop Boys“ yra vienas iš nedaugelio britų muzikos atstovų, stipriai įtakojusių jos kūrybą. „Pet Shop Boys! I F**ing Love Them!“, - apdovanojimų metu sušuko ji, stovėdama ant scenos.