Ketvirtadienį prasidedantis tarptautinis jaunimo projektas - miuziklas "Tilt" - bus statomas netoli Kuršėnų esančiame Paežerių dvare. Miuziklo premjera numatoma rugpjūčio 17 dieną Kuršėnuose.

Miuziklą apie žiniasklaidą lėmė praėjusiais metais netoli Plungės įvykusi autoavarija. Autobuse, kuriuo po Lietuvą su miuziklu "Svetimi" keliavo muzikantai bei aktoriai, nesuveikė stabdžiai ir jis su visais dalyviais įvažiavo į griovį.

Po avarijos pasirodė informacija, kad neatsidarė autobuso durys, todėl keleiviai turėjo ropštis per stogą, o šalia autoavarijos vietos atsirado ilgapirščių, kurie neva apvogė keleivius. Ši informacija neatitiko tikrovės ir nustebino projekto dalyvius.

Projekto organizatorius šokiravo tas faktas, kad tik po avarijos žiniasklaida atkreipė dėmesį į šį renginį, nors didžiausioms Lietuvos visuomenės informavimo priemonėms jau anksčiau buvo pranešta apie miuziklą.

Įtakoti šių įvykių vėliau menininkai nutarė sukurti kitą miuziklą, kuriame, pasitelkę muziką, šokį ir vaidybą, bandys parodyti gerąsias ir blogąsias žiniasklaidos puses.

Kaip BNS sakė vienas iš projektų vadovų Rokas Radzevičius, "visuomenė yra tiesiog perkrauta negatyvia informacija. Žmonės kiekvieną dieną girdi apie karus, terorą, potvynius, nelaimes, korumpuotus politikus, todėl daugėja pesimistų, neigiamai žiūrinčių į meną, mokslą, kultūrą".

Miuziklo pavadinimu buvo pasirinktas iš anglų kalbos slengo kilęs žodis "tilt", reiškiantis informacijos perkrovą.

Šiemet miuzikle dalyvaus po penkis jaunus menininkus iš Belgijos, Vokietijos, Slovakijos ir Lietuvos. Tai bus ne tik meninis, bet ir jaunimo švietimo projektas, kadangi jo metu vyks įvairios jaunimo diskusijos, bus surengta užsienio svečių kelionė po Lietuvą.

Miuziklą numatoma po keturis kartus rodyti Lietuvoje ir Vokietijoje, du - Slovakijoje, bei vieną kartą- Belgijoje.

Kultūrinius - švietėjiškus projektus rengiančią VĮ "Skylė" įkūrė Lietuvos roko grupės "Skylė" lyderis Rokas Radzevičius. Miuziklas "Tilt" bus jau trečiasis jų surengtas tokio pobūdžio projektas - anksčiau buvo pastatyti miuziklai "Uniformos" ir "Svetimi".

Miuziklas "Uniformos", kuriame dalyvavo jaunimas iš dešimties šalių, 2000 metais tapo didžiausiu tų metų renginiu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją