„Net sunku apibūdinti, kaip jaučiuosi. Kai ilgai dirbi, daug į tai įdedi pastangų, sielos ir širdies, tiki tuo, ką darai, ir pagaliau ateina įvertinimas – tai nuostabus jausmas“, - iš karto po konkurso savo mintimis ir jausmais dalijosi „4Fun“ vokalistė J. Ritčik.

Dainininkės pasiteiravus, ar tikėjosi aplenkti daugelio realiausia pretendente į nugalėtojus laikyta R. Ščiogolevaite, nacionalinės atrankos nugalėtoja sakė negalvojusi, ar kažką aplenks, o tikėjusi savimi, savo sugebėjimais ir jėgomis.

„Sunku būtų vertinti, kuri daina yra geresnė, tačiau geresnė visada yra ta, kuri laimi. Žiūrovams šį kartą reikėjo būtent tokios dainos, jie tokią pasirinko, - savo mintis dėstė „4Fun“ vokalistė. – Aš šį konkursą stebiu virš 10 metų ir man, kaip žiūrovui, jame yra per daug šou vaikymosi ir per mažai gražių dainų, todėl šiemet nusprendžiau surizikuoti su lyriška ir, mano skoniui, gražia daina. Mano jausmas sutapo su žiūrovų nuomone“.

Pasibaigus konkursui, „4Fun“ lyderė pasveikino ir išreiškė pagarbą visiems konkurse dalyvavusiems atlikėjams, kurie pateko į atrankos finalą. J. Ritčik tikino suprantanti, kaip sunku buvo ruoštis ir dalyvauti šiame konkurse.

“Aš šiemet supratau, kad galvoti verta tik apie pirmą vietą, nesvarbu, kokią vietą tu užimsi. Tada turbūt yra daugiau šansų laimėti, - mano nacionalinės atrankos nugalėtoja. – Konkursas yra neprognozuojamas dalykas, todėl aš tikiuosi, bet nepažadu, kad laimėsiu. Darysime viską, kas nuo mūsų priklauso, kad laimėtume“.

Anot J. Ritčik, grupė savo pasirodymo iš esmės keisti neketina, tačiau žadėjo pasikonsultuoti su visais specialistais, kurie turės idėjų, kaip padaryti jų pasirodymą dar kokybiškesnį. „Mes pasirinkome šešėlių teatrą ir nesuklydome. Galbūt reikėtų paįvairinti pasirodymą, kad nebūtų visiškai statiškas, tačiau didelio veiksmo aš jame neįsivaizduoju“, - džiaugėsi vokalistė.

Į Helsinkį šiemet taip pat vyksianti grupė iš Latvijos „Bonapart“, visą vakarą reiškusi simpatijas R. Ščiogolevaitės dainai ir pasirodymams, paaiškėjus rezultatams, suskubo sveikinti grupę „4Fun“. Palinkėję sėkmės, „Bonapart“ džentelmenai nugalėtojams padovanojo du butelius sėkmę nešančio konjako „Bonapart“, kuriuos pažadėjo išgerti pasibaigus tarptautiniam „Eurovizijos“ dainų konkursui.

Vilniaus šiuolaikinės mokyklos centre anglų kalbos mokanti 35 metų J. Ritčik su draugais pergalę švęsti ketino iki paryčių, o pirmadienį planavo ja pasidžiaugti ir su savo mokiniais. Turėdama du mėnesius pasiruošti tarptautiniam konkursui dainininkė bandys sutvarkyti visus neatidėliotinus darbus ir darbovietėje pasiims neplanuotas atostogas.

Jau šešerius metus 5 asmenų grupė „4Fun” koncertuoja muzikiniuose klubuose ir renginiuose Lietuvoje bei už jos ribų. 2005-2006 metais atlikėjai dalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinėse atrankose su J. Ritčik autorinėmis dainomis.

Sumaištis ir abejonės dėl rezultatų

Iš karto po balsavimo interneto forumuose užvirė pasipiktinusių žiūrovų diskusijos, esą balsavimo rezultatai yra klaidingi, o nugalėti turėjo R. Ščiogolevaitė, kuri po pirmojo balsavimo buvo pirma tarp 11 finalistų, o A. Pilvelytė – antra. Beje, per ankstesnius šiemetinės atrankos į „Euroviziją“ balsavimus yra buvę įvairių nesklandumų.

Dainininkė A. Pilvelytė buvo taip sukrėsta balsavimo rezultatų, kad atsisakė juos komentuoti. „Komentaro nebus, ačiū“, - taip lakoniškai ir aiškiai vis dar negalėdama patikėti rezultatais atsakė dainininkė. Neilgai trukus kartu su visa savo palaikymo komanda A. Pilvelytė paliko „LRT klubą“, kuriame iki paskutinės akimirkos rezultatų laukė visi atrankos finalistai.

Tuo tarpu R. Ščiogolevaitė, išgirdusi rezultatus, apsiašarojo, tačiau ją nuolat guodė draugas Deividas Meškauskas, buvęs atlikėjos partneris „Lietuvos šokių dešimtuke“. Pasak R. Ščiogolevaitės, liūdniausia yra tai, kad iš pradžių ji buvo gerokai atsiplėšusi nuo konkurentų, o po antro balsavimo ji liko antra, tik per plauką nuo pergalės.

„Labai sunku, kai tu esi balsavime pirmas, o po to perbalsuoja ir tu esi nebe pirmas. Tokia pati situacija buvo ir praėjusioje „Eurovizijoje“. Tai yra skaudžiausia“, - apgailestavo Rūta.





Taip pasiskirstė žiūrovų simpatijos visiems 11 finalistų:


Grupė „4Fun“ – 23 tūkst. 888 balsai
Rūta Ščiogolevaitė – 20 tūkst. 133 balsai
Aistė Pilvelytė – 10 tūkst. 155 balsai

Augustė – 4520 balsų
Grupė „Saulės kliošas“ – 3600 balsų
Grupė „Ashtrey“ – 1958 balsai
Grupė „Slapjack“ – 1566 balsai
Grupė „Natas“ – 1454 balsai
Grupė „Sweetness Theory“ – 1432 balsai
Mini-me – 1179 balsai
Dove ir Gerda – 511 balsų

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją