Knygos visame pasaulyje laukiama pasirodant balandžio 17 dieną. Tai bus antroji „Pamirštų pasakojimų knygos“, kurią J.R.R. Tolkienas pradėjo rašyti 1918 metais, dalis. Jos turinį leidėjai – kompanija „HarperCollins“ kruopščiai slepia, tačiau teigiama, esą tai bus „epinis pasakojimas apie nuotykius, tragediją, draugystę ir heroizmą“.

Knygą iliustravo „Viduržemio veteranas“ – dailininkas Alanas Lee, laimėjęs „Oskaro“ statulėlę už darbą Peterio Jacksono trilogijos „Žiedų valdovas“ trečiojoje dalyje „Karaliaus sugrįžimas“. A. Lee leidėjams pasiūlė 25 piešinius, pieštus pieštuku, ir aštuonis tapybos darbus.

„Húrino vaikai“ – pirmoji John Ronaldo Reuelio Tolkieno knyga po 1977 metų, kai pasirodė „Silmarilionas (The Silmarillion). Ją, išleistą jau po autoriaus mirties, taip pat pabaigė Ch. Tolkienas.

Po to jis tris dešimtis metų tvarkė tėvo paliktus juodraščius, kad galėtų išleisti dar vieną knygą. „J.R.R. Tolkienui jo darbai buvo lyg viena ilga Viduržemio istorija: nuo pat sukūrimo iki Trečiojo amžiaus pabaigos. „Húrino vaikai“ yra viena šio pasakojimo dalis“, - sakė Tolkieno draugijos vadovas Chrisas Crawshaw.

J.R.R. Tolkieno ekspertai jau kalba, kad pagal naująją knygą būtų galima pastatyti įspūdingą Holivudo filmą. „Žiedų trilogijos“ pajamos visame pasaulyje jau pasiekė maždaug 1,5 mlrd. svarų sterlingų.

Rašytojas gimė 1892 metais Pietų Afrikoje ir netrukus jo šeima grįžo į Angliją. Jis turėjo keturis vaikus, kurie pirmieji išgirdo istoriją apie hobitus. Vėliau užrašytas pasakojimas pasirodė 1937 metais. „Hobitas“ sulaukė didžiulės sėkmės, todėl leidėjas pasiūlė J.R.R. Tolkienui neapsiriboti viena knyga.

Kurti paslaptingą Viduržemio pasaulį rašytojui padėjo senosios velsiečių ir suomių kalbų studijos – remdamasis šiomis žiniomis jis galėjo sukurti savitą elfų kalbą. Trilogija „Žiedų valdovas“ buvo baigta 1954 metais.

J.R.R. Tolkienas mirė 1973 metais. Jo knygos iki šiol yra vienos iš geriausiai parduodamų visame pasaulyje: Vokietijoje pagal šį rodiklį rašytojas yra aštuntas, Brazilijoje – šeštas, Argentinoje – pirmas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)