Tarptautiniame jaunimo projekte - miuzikle "Tilt", kuris buvo statomas netoli Kuršėnų esančiame Paežerių dvare, vaidina 25 jauni menininkai iš Lietuvos, Slovakijos, Čekijos, Belgijos, Vokietijos ir Kazachstano.

Miuziklo pavadinimui buvo pasirinktas anglų kalbos slengas "tilt", reiškiantis informacijos perkrovą.

Šeštadienį miuziklas bus rodomas Šiauliuose, o pirmadienį ir trečiadienį vaidinimą galės stebėti anykštėnai bei druskininkiečiai. Po to miuziklą numatoma dar du kartus rodyti Slovakijoje, keturis - Vokietijoje, bei vieną kartą - Belgijoje.

Miuziklo, kurį bendradarbiaudama su kitomis kultūrinėmis organizacijomis iš Belgijos, Vokietijos bei Slovakijos organizavo Lietuvos viešoji įstaiga "Skylė", temą inspiravo pernai analogiško projekto metu įvykusi autoavarija bei po jos žiniasklaidoje pasirodžiusi klaidinga informacija.

Vienos iš kelionių metu nesuveikė autobuso stabdžiai, kuriuo po Lietuvą su miuziklu "Svetimi" važiavo muzikantai bei aktoriai. Autobusas su visais dalyviais įvažiavo į griovį.

Po avarijos spaudoje ir televizijoje pasirodė informacija, kad neatsidarė autobuso durys, todėl keleiviai turėjo ropštis per stogą, o avarijos vietoje atsirado ilgapirščių, kurie neva apvogė keleivius. Ši informacija neatitiko tikrovės ir nustebino projekto dalyvius.

Tuo tarpu, projekto organizatorius šokiravo tas faktas, kad tik po avarijos žiniasklaida atkreipė dėmesį į šį renginį, nors didžiausioms Lietuvos visuomenės informavimo priemonėms jau anksčiau buvo pranešta apie renginį.

Įtakoti šių įvykių, vėliau menininkai nutarė sukurti kitą miuziklą, kuriame, pasitelkę muziką, šokį ir vaidybą, bandytų išryškinti ne blogąsias, bet atvirkščiai - gerąsias žiniasklaidos puses.

Kultūrinius-švietėjiškus projektus rengiančią VĮ "Skylė" įkūrė Lietuvos roko grupės "Skylė" lyderis R.Radzevičius. Miuziklas "Tilt" bus jau trečiasis jų surengtas tokio pobūdžio projektas - anksčiau buvo pastatyti miuziklai "Uniformos" ir "Svetimi".

Miuziklas "Uniformos", kuriame dalyvavo jaunimas iš dešimties šalių, 2000 metais tapo didžiausiu tų metų jaunimo renginiu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją