Per „Eurovizijos“ finalą pristatydamas Lietuvą pasakei „braliukas“. Ar tai buvo Tavo idėja?

Taip. Manau, lietuviams tai labai patinka. Vos gavęs rezultatus, pirmiausia nudžiugau, kad latviai davė 10 taškų Lietuvai, mat jūsų daina buvo išties labai gera. Latviai ją įvertino kaip nuostabią.

Tavo manymu, tie 10 taškų skirti dėl dainos ar labiau dėl tautų draugystės?

Sunku būtų tai atskirti: ir daina buvo begal žavinga, ir mes, Baltijos šalys, žiūrime, kaip viena kitai sekasi. Manau, jei daina nebūtų buvusi tokia šauni, latviai nebūtų davę tiek taškų.

Ar Latvijoje žodis „braliukas“ populiarus lietuviams apibūdinti?

Manau, tai labiausiai vartojamas žodis išreikšti šiltus jausmus lietuviams. Man taip ir buvo: aš tiesiog pajutau ir jį ištariau, ir tai nebuvo įtraukta į scenarijų.

Mes irgi Latvijai davėme 10 taškų. Ką tai rodo?

Na, miela iš jūsų pusės! Džiugu, kad mes vienas kitą palaikome, stengiamės būti kartu, labai šaunu, kad esame susiję.

Ar galėtum įsivaizduoti, kokį įspūdį mūsų „Eurovizijos“ žiūrovams padarė tas „braliukas“?

Netikėjau, kad šis žodis sulauks tokio atgarsio: aš gaunu daugybę e. laiškų, mūsų tinklalapyje gausu komentarų, o pats esi jau antras žurnalistas iš Lietuvos, man skambinantis. Tai labai malonu, nes mano žodis pasakytas iš širdies.

Girdėjau, kad maždaug prieš mėnesį koncertavote Lietuvoje?

Taip, Kongresų rūmuose. Koncertas buvo smagus, bet įvyko ir nemalonus dalykas – buvome apvogti. Iš persirengimo kambario kažkas išnešė nešiojamuosius kompiuterius, telefonus, pinigines. Žinoma, buvome sukrėsti, bet per antrą koncerto dalį publika, sužinojusi, kas nutiko, mus palaikė ir tiesiog sprogte sprogo.

Dar įdomu: tiesioginiame „Eurovizijos“ eteryje ant Tavo marškinių puikavosi banko reklama. Ar visąlaik juos nešioji, ar toks buvo susitarimas su jūsų grupės rėmėjais?

O, gerai, kad pamatei. „Hansabankas“ remia mūsų įrašų leidybą, koncertinius turus, todėl man netgi garbė vilkėti tais marškiniais ir taip pareklamuoti banką. Mano supratimu, atlikėjų padėtis Lietuvoje panaši kaip Latvijoje: menininkams ir pramogų kūrėjams juk ne taip lengva gyventi be mecenatų.

Ką gi, ačiū už pokalbį, paliec sveiks!

Iki, braliukas! Dėkui!