Nedidelis chuliganizmas

Dienraštis L.T. jau rašė, kad šeštadienio naktį trys rinktinės nariai L.Kleiza, Darius Songaila ir Šarūnas Jasikevičius iki paryčių linksminosi sostinės naktiniame klube „Pabo Latino“. Rytą Š.Jasikevičius kolegas paliko, o šie žygius pratęsė. L.Kleiza ir D.Songaila su klube sutiktomis merginomis nuvyko į piceriją, paskui skvere prieš Prancūzijos ambasadą kirto picą. Seksu pravardžiuojamą Liną prispaudė gamtiniai reikalai ir jis prie reklaminio stendo nusišlapino. Paskui krepšininkas neneigė viešai šlapinęsis senamiestyje.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius dienraščiui L.T. teigė, kad tyrimas dėl sportininko poelgio būtų pradėtas, jei pareigūnai gautų besišlapinančio L.Kleizos nuotraukas. Tada policininkai apklaustų ir patį krepšininką.

Šlapinimasis viešoje vietoje traktuojamas kaip nedidelis chuliganizmas.

Britai apšlapino Prezidentūrą

Plačiai nuskambėjo istorija, kai 2002 metais prie Lietuvos prezidentūros neradę viešojo tualeto šlapinosi du neblaivūs britų policininkai – Bilinghamo miesto pareigūnai Kerry Andersonas ir Kevinas Pittas. Pastarasis dėl tokio poelgio buvo priverstas atsisveikinti su tarnyba. K.Pittas tvirtino, kad mūsų šalies policininkai jį apšmeižė, nes jis apkaltino juos vagyste. Tada po apklausos britams pareigūnai iškvietė taksi, kad šie galėtų grįžti į viešbutį. Tačiau po 20 minučių jie grįžo ir apkaltino juos sulaikiusius ir apklaususius pareigūnus, jog komisariate neva dingo jų turėti 70 litų.

2006-aisiais mūsų šalies Prezidentūrą apšlapino kitas Didžiosios Britanijos pilietis. 21 metų jaunuoliui tuomet nustatytas 2 promilių girtumas ir skirta 150 litų bauda.