Pasak svetainės kūrėjų Juliaus Narkūno ir Jekaterinos Lavrinec, „laimikis“ yra gatvės fotografijos projektas, kuriame daugiausia dėmesio skiriama Vilniaus gatvių personažams, tačiau progai pasitaikius įtraukiami ir kitų šalių-miestų gatvių žmonės.

„Laimikis“ remiasi šiais principais: tavo miesto žmonės yra nemažiau egzotiški nei Irano dervišai, Londono pankai ar būrys Las Vegaso elvių; kiekvienas iš jų turi savo istoriją ir gali papasakoti apie save daug daugiau nei koks nors ekspertas iš šalies; fotografavimas yra vienas būdų pasakyti komplimentą gatvėje pastebėtam praeiviui, šiek tiek sumažinant mūsų miestuose įprastą distanciją.

Daugelis pasaulio miestų taip pat turi tokio pobūdžio blogus, kuriuose puslapio lankytojams pristatoma įdomiausiai apsirengusių žmonių galerija. Kartą vienas „blogeris“ sugalvojo surengti tokių blogų turnyrą „Street clash“, kuriame svetainės lankytojai vertina, balsuoja ir renka įspūdingiausiai atrodantį fotografijos herojų iš bet kurio pasaulio krašto.

Kiekvienam balsavimo etapui pateikiamos kelios nuotraukos, skaitytojai balsuoja ir taip atrenkama po vieną įdomesnį miestą, kurį atstovauja originaliai atrodantis tame mieste užfiksuotas asmuo.

„Street Clash“ konkurse kiekvieno miesto atstovai pristato po penkias žmonių nuotraukas. „Miestų dvikova vyksta diena po dienos paskelbiant po vieną kiekvieno miesto nuotrauką, už kurią buvo balsuojama dienos bėgyje. Dvikova vyksta iki trijų laimėjimų“, - konkurso taisykles aiškino viena blogo laimikis.lt kūrėjų Jekaterina.

Tarptautinio konkurso tarp analogiškų viso pasaulio blogų ir fotografų pabaigoje turėtų būti išrinktas stilingiausiai besirengiantis 2007 metų miestas. Fotografijos autorius turėtų būti apdovanotas kokiu nors prizu, tačiau apie jį kol kas neskelbiama. Svarbiausia – stilingiausio miesto rinkimai.

Pasak Jakaterinos, Rožytė yra Vilniaus dvasia, savitos estetinės koncepcijos nešėja ir tiesiog labai išraiškingas mūsų gatvių personažas, todėl buvo nuspręsta jos nuotrauką deleguoti į minėtą konkursą. Beje, Rožytė buvo tik viena iš penkių Vilniui atstovaujančių personažų.

„Miesto dvikovoje pristatyta nuotrauka daryta Rūdininkų gatvėje (ši gatvė įeina į kasdieninį Rožės maršrutą) liepos mėnesį. Tą dieną Rožė džiaugėsi nauju Marilyn Monroe rankinuku, - fotografiją apibūdino Jekaterina. – Mes renkame jos garderobo fotokolekciją ir kiekvieną kartą sutikdami stengiamės ją nufotografuoti“.

Vilnius jau pateko į aštuntfinalį. Visiems neabejingiems konkursui ir norintiems, kad Lietuvos sostinė taptų stilingiausiu 2007 miestu, rekomenduojama aplankyti svetainę, kurioje galėsite įvertinti konkurse dalyvaujančios Rožytės nuotrauką ir jai skirti savo brangų balsą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją