P. Vanagas DELFI sakė, kad dalyvavimas „Ledynmetyje“ suvalgo visą laiką. Prieš šou jis nesitikėjo, kad reikės aukoti tiek jėgų ir laiko. Pasak jo, visi šou dalyviai dirba labai daug, mat po praėjusių metų projekto „Žvaigždės ant ledo“ šįmet naujosioms žvaigždėms gerokai kilstelėta kartelė.

„Poros jau dabar čiuožia taip gerai, kaip pernai mažai kas čiuožė finale. O juk iki finalo dar liko 10-11 laidų“, - kalbėjo čiuožėjas, „Ledynmetyje“ šokantis su televizijos ryto laidos vedėja Larisa Verbitskaja.

Šokėjus stebi gydytojas

Per dieną ledo arenoje tenka praleisti 4-7 valandas. „Kiekvieną savaitę ruošiama nauja programa, kuriami ir siuvami nauji kostiumai, parenkamos ir komponuojamos muzikos, o kur dar pasirodymų šlifavimas ant ledo“, - kalbėjo Europos ir pasaulio čempionatų prizininkas.

Ledo arenoje gydytojas budi nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro. Čia jis be darbo nesėdi – būna daug kritimų.

„Nors žvaigždės (šou dalyvaujantys žymūs žmonės – neprofesionalai – DELFI) čiuožia su visais antkeliais ir antalkūniais, yra kritimų, kurie neišvengiamai sukelia traumas“, - sakė P. Vangas.

Pasak čiuožėjo, jau daugiau nei mėnesį dirbama be išeiginių – bijoma, kad nebus spėta parengti naujos programos. Tai atsiliepia čiuožėjų fizinei formai, organizmo atsistatymui, tad daug čiuožėjų šoka ties traumų riba ir dažnai būna nuogąstavimų, kad kažkas iš žvaigždžių negalės iščiuožti į aikštelę.

Viena pora dėl traumos jau pasitraukė – tenisininkė Anastasija Myskina su pasaulio profesionalų čempionu Andrejumi Chvalko. Partnerė stipriai susižeidė kritimo metu tiesiog atsisėdusi ant pačiūžos.

Iš ledo ritulio – į dailųjį čiuožimą

P. Vanagas mano, kad M. Drobiazko su partneriu aktoriumi Aleksandru Daičenko turi daugiau galimybių ilgiau išlikti projekte. Mat A. Daičenko jau 15 metų žaidžia ledo ritulį.

„Jam atsistoti ant dailiojo čiuožimo pačiūžų ir suprasti, kad jos kitokios – nelengva. Jis turėjo daug žiaurių kritimų, tačiau po 10 kančios dienų pradėjo labai gerai čiuožti“, - sakė šokėjas ant ledo.

Tuo tarpu P. Vanago partnerė L. Verbitskaja ant pačiūžų pirmąkart atsistojo prieš tris mėnesius būdama ne pati jauniausia projekto dalyvė. „Tačiau Larisa padarė tokį šuolį į priekį, kad, kai mes pradėjome dirbti, aš tikrai netikėjau tokio progreso“, - gerų žodžių partnerei negailėjo P. Vanagas.

Treniruočių metu ji ne kartą buvo susižeidusi ranką, dar prieš treniruotes su P. Vanagu laidos vedėjai buvo skilęs rankos kaulas. Pasak jo, L. Verbitskajai geriau sekasi atlikti sudėtingus dalykus, tačiau ilgiau užtrunka išmokti, pavyzdžiui, paprasčiausią kojų kryžiavimą ar kitus bazinius čiuožimo elementus.

“Ledynmetyje“ išliko

M. Drobiazko ir P. Vanago rezultatai šou – panašūs. P. Vanagui dukart pavyko užimti 5 vietą, kartą 11 ir 16. Praėjusį šeštadienį jis liko tarp dviejų paskutinių porų ir pretendavo iškristi. Tačiau antradienį vykusiame pasirodyme, kuris bus rodomas šeštadienį, P. Vanago ir L. Verbitskajos duetas išliko šou ir užėmė 5 vietą.

Užimti aukštą vietą nesutrukdė ir kritimas – komentatoriams patiko su daug sudėtingų elementų atlikta rumba. Šįkart „Ledynmetį“ paliko Turino olimpinė čempionė Tatjana Totmianina.

M. Drobiazko su partneriu kartą buvo užėmusi 4-ą vietą, dukart dalijosi 8-9 vietas. Tačiau šeštadienį žiūrovai išvys, kad pora gaus labai mažus balus ir teužims 8-ąją vietą. Palikti žaidimą pretenduos olimpiniai čempionai Aleksejus Jagudinas ir Antonas Sichuralidzė. P. Vanagas sakė, kad tai buvo šokas šou rengėjams.

„Ledynmečio“ filmavimai vyks iki gruodžio, vėliau Sankt Peterburge ir Maskvoje numatyti visų dalyvių pasirodymai. Po Naujųjų numatomas ledo šou dalyvių turas po Rusiją.

Ledo šou išvys ir gimtieji Šiauliai

Tačiau užimtumas „Ledynmetyje“ M. Drobiazko ir P. Vanagui nesutrukdys surengti jau tradiciniu tapusio ledo šou. „Liepsnojančio ledo“ tradicija nebus nutraukta, tikiuosi, šeštasis sezonas nebus mažiau sėkmingas negu buvęs“, - sakė P. Vanagas.

Žymiausios atvykstančios žvaigždės – Turimo olimpinių žaidynių čempionai Tatjana Totmianina ir Maksimas Marininas. Šou dalyvaus Lietuvoje jau viešėję Italijos čempionė Silvija Fontana, legendinis čekų čiuožėjas, 2 kartus Europos čempionas ir olimpinis bronzininkas Josefas Sabovčikas.

Šou greičiausiai dalyvaus iš ankstesnių šou pažįstami dabartiniai pasaulio profesionalų čempionai Jelena Leonova ir Andrejus Chvalko. Į Lietuvą vėl atvažiuos Prancūzijos čempionas Laurent Tobel, nauja scenos akrobatų grupė „Millennium“, bus ir gyvai dainuojanti atlikėja.

Vilniuje ir Kaune turėtų čiuožti 2007 m. Europos vicečempionas čekas Tomas Verneris, lietuviams jau matyti ledo akrobatai Violeta Afanasjeva ir Pete'as Dulkas iš Kanados. Rygoje ir Šiauliuose bus Lietuvoje jau šokę pasaulio čempionas prancūzai Filipas Kandeloras bei Marie-Pierre Leray.Pasirodymuose šiek tiek skirsis dalyviai, tačiau visuose jų bus T. Totmianina ir M. Marininas..

Lapkričio 10 d. „Liepsnojantis Kalėdų ledas“ vyks Rygoje, o 11 d. pirmąkart bus surengtas gimtajame P. Vanago mieste – Šiauliuose. Gruodžio 26 d. numatomas pasirodymas Kaune, 29 d. – Vilniuje. Dar vienas pasirodymas bus surengtas Taline

P. Vanagas sakė, kad renginyje numatomos kalėdinės nuotaikos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją