Ar ne per daug kėdžių bandai užsėsti?

– Daug. Atsirado dar įdomesnių projektų, bet liko daug senų įsipareigojimų. Tačiau prieš Kalėdas man užteks poilsiui 4-5 dienų.

Kodėl atrodai apšepęs?

– (Juokiasi.) Ilgus plaukus auginau vaikystėje, paauglystėje – trumpus. Kurį metą nesikirpau dėl laiko stokos. Po to plaukai dar paaugo ir nusprendžiau, kad taip man tinka.

Netrukus mylimoji Žaneta turėtų tau pagimdyti dukrą. Kaip antroji dukra pakeis tavo gyvenimą?

– Nemanau, kad pakeis. Tai bus jau trečiasis vaikas. Pirmasis – Rugilė, antrasis – Žanetos vaikas Jokūbas. Jau pamažu subręstu, nors dar nesu išsilakstęs. Tačiau gyvenimas tuo ir įdomus.

Ar gali atvirai atsakyti, kodėl palikai savo žmoną Vilmą?

– Aš visada norėjau greta turėti savo karžygę. Žaneta – tokia, žinau, ko ji verta ir ką nuveiks šioje žemėje. Buvusioji? Namų šeimininkė. Aš raginau keistis, stoti į universitetą, bet… Suprantu, kad pagal standartus nesu geriausias vyras.

Vilma augino jūsų vaiką...

– Iki vedybų mes draugavome penkerius metus. Man užteko laiko ją pažinti. Gyvenimas yra vienas ir nesirengiu jo paleisti vėjais.

Dvejais metais vyresnė draugė, su kuria bendravai slapta, suvystė tave savo patirtimi ir seksualumu?

– Niekada nebendravome slaptai. Žaneta dirbo „Intervide“. Ji - karinga, kartais priima labai drąsius sprendimus. O jei mane ir suvystė – džiaugiuosi. Su Žaneta jau labai daug ką išgyvenau. Apsisprendžiau skirtis su žmona grįžęs iš Norvegijos. O dėl vedybų – nenorėjau tuoktis, tačiau žmona buvo nėščia, susituokėme.

Bet tu - žiaurus.

– Nemanau.

Nesirengi vesti Žanetos?

– Ne. Kas tai sugalvojo? Koks tikslas? Tai būtų tik paklusimas bandos jausmui. Apie vedybas mes nekalbame. Tuoksimės nebent tada, kai mums sukaks po 60 metų.

Kodėl senokai lankei dukrą Rugilę?

– Prieš mėnesį. Vaikų ir tėvų santykiai priklauso ne nuo kartu praleisto laiko. Bijau laiko, kai pas ją (pokalbio metu Raigardas nė karto nepaminėjo buvusios žmonos vardo, - D.S.) ateis kitas žmogus. Tikiuosi, kad dukrai jis bus geras.

Turbūt nemėgsti kritikos.

– Ne. Ją girdžiu, bet turiu savo smegenis ir žinau blogąsias savybes. Sako, kad kartais esu cinikas ir mėgstu pakandžioti žmogų.

Girdėjau, kad esi netvarkingas ir jūsų namuose kalnai neplautų indų.

– Negi? Esu pedantas. Tik nespėju susitvarkyti per daugybę darbų ir tai mane slegia. Nerandu net žmogaus, kuris kruopščiai sutvarkytų mano kompiuterį.

Dažnai save apgaudinėji?

– Taip. Nes dažnai sprendimus priimu intuityviai. Esu kosmopolitas, galiu gyventi ne tik Kaune, Vilniuje, bet ir Paryžiuje. Bet būčiau patenkintas, jei šioje planetoje gyvenčiau ir vienas.

Svajoji apie 4-5 dienas poilsio. Kokios jos bus?

– Sėdėsiu prie lango, rūkysiu cigaretes, kursiu, ką nors parašysiu į sąsiuvinį. Tačiau mobiliojo telefono neišjungsiu.