Pasirodo, tai nėra fotomontažas – Aistei visą pusdienį teko praleisti nardant, kol galų gale albumo viršelio fotosesija buvo baigta, rašoma „Monako“ pranešime.

„Kiek galiu laiko praleisti nekvėpuodama po vandeniu? Apie 20 sekundžių“, - nusijuokė Aistė, kažkada nardydavusi Platelių ežere ir stebėdavusi ten plaukiojančius ešerius.

Nemažai sąsajų su povandeniniu gyvenimu bus ir įspūdingame albumo „Povandeninės kronikos“ pristatymo koncerte, kurį Aistė ir „Skylė“ sostinės „New York“ klube surengs jau šį trečiadienį, lapkričio 28 dieną.

Dviejų dalių koncerto dekoracijomis taps pritrenkiančios Sauliaus Kirvelos, fiksuojančio Lietuvos ežerų povandeninį gyvenimą, nuotraukos.

Albumo pristatymo koncerte Aistė Smilgevičiūtė ir „Skylė“ pristatys konceptualią programą - 14 kūrinių, kurių bendras vardiklis yra vanduo - švaros, paslapties, paralelinių erdvių simbolis. „Kronikos“ kalba apie šias dienas, o laiko gelmėse pragaišę baltiški ir antikiniai įvaizdžiai išneria, kad padėtų apie tai papasakoti“, - sakė grupės muzikantai.

Be „Povandeninių kronikų“ kūrinių, koncerte nuskambės ir kitos dainos iš jau 16 metų gyvuojančios ir dvylika albumų išleidusios grupės repertuaro. Žiūrovams pasirodys ir vakaro svečias Marijus Mikutavičius, su grupe atliksiantis dainas iš „Skylės“ kompozitoriaus Roko Radzevičiaus sukurtos garsiosios roko operos „Jūratė ir Kastytis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją