„Labai atsiprašau, kad pertraukiu šią iškilmingą ceremoniją tokiu žodiniu įsiveržimu. Esu pagerbta, kad jūs man norite teikti šį apdovanojimą, bet aš jo negaliu priimti“, – tokias žodžiais abstulbusiems ceremonijos svečiams ir dalyviams savo kalbą pradėjo J. Šeduikytė.

Atlikėja išsitraukė lapelį su tekstu ir tęsė toliau: „Aš atsimenu poziciją, išsakytą profesionalaus meno atžvilgiu ir, žinote, norėjau pasakyti, kad jeigu nekreipsime dėmėsio į tuos žmones, kurie vidumi yra laisvi... Man teko prieš kelias savaites pažinti Joną Meką. Jūs net neįsivaizduojate, koks tai yra laisvas žmogus ir jeigu jis yra profesionalaus meno atstovas, jam reikia sudaryti sąlygas kurti ir jį mylėti bei gerbti už tai, koks jis yra <...> Profesionalaus meno atstovai, kurie ateityje galbūt bus Mocartais, Bachais, Čechovais – jie turi jausti, kad kažkam rūpi, kad jie būtų“, – dar kartą padėkojusi už suteiktą galimybę išreikšti savo nuomonę ir palydėta negausių plojimų J. Šeduikytė baigė savo kalbą.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę sostinės vicemeras Algirdas Paleckis, kalbėdamas per „Panoramą“, pareiškė, jog remti profesionalųjį meną – ne savivaldybės reikalas. „Tas menas rūpi vien elitui, tai elitas tegu jį ir remia“, – kalbėjo A. Paleckis.

Pasibaigus iškilmingai ceremonijai, atlikėja vis dar buvo susijaudinusi, tačiau dėl savo poelgio nesigailėjo.

„Paėmusi apdovanojimą aš jausčiausi blogiau negu nepaėmusi ir pasakiusi, kas mano viduje ar širdyje dedasi. Man dabar yra lengva pragyventi iš to, ką aš darau, tačiau žinau, kad yra žmonių, kurie per dienas, naktis sėdi, kuria, bet net gal neturi pavalgyti ko. Tai yra galbūt būsimi genijai“, – savivaldybės valdžios pasisakymus apie profesionalųjį meną kritikavo J. Šeduikytė.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas atsisakė komentuoti tokį atlikėjos poelgį.

Priminsime, kad Jurga Šeduikytė - pirmoji lietuvė, pelniusi MTV Europos muzikos apdovanojimą. Geriausia Baltijos šalių atlikėja taip pat pripažinta daininkė Jurga Šeduikytė. Sėkmė MTV Europos muzikos apdovanojimuose - ne pirmas tarptautinis Jurgos apdovanojimas šiais metais. Pavasarį išleidusi savo naująjį albumą „Instrukcija“ Jurga liepos mėnesį Švedijoje su savo daina „5th Season“ laimėjo Baltijos dainos festivalį. DELFI skaitytojai ją išrinko labiausiai Lietuvą lapkričio mėnesį garsinusiu žmogumi bei jai skyrė „LT tapatybės apdovanojimą”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)