Dvi valandas trukusiame aukcione, kurį vedė žurnalistas ir tv laidų vedėjas Algimantas Čekuolis, jo dalyviams buvo pasiūlyta įsigyti 48 kūrinius – tris dienas prieš renginį juos buvo galima apžiūrėti ir įvertinti. Aukcione buvo parduota 19 darbų.

Susidomėjimo sulaukė Rimvido Jankausko „Kampo“ abstraktas „Be pavadinimo“, parduotas už 8 200 litų (pradinė kaina – 4 600Lt) ir to paties dailininko Antano Samuolio darbo „Geltona moteris“ kopija, parduota už 10 100 litų (pradinė kaina – 7 500Lt).

Atkakli kova užvirė ir dėl Kazio Šimonio paveikslų „Priekalnės“ ir „Miškas“. Pirmasis buvo nupirktas už 7 200 litų (pradinė kaina – 6000Lt), antrasis – 10 400 litų (pradinė kaina – 6000Lt).

Aukciono vedėjas A. Čekuolis buvo patenkintas savo naujuoju amplua, nors dauguma dalyvių ir žiūrovų pastebėjo, kad žinomam žurnalistui labiau sekasi kurti televizijos laidas nei vesti aukcionus.

„Man patiko, nes tai yra kontaktas su žmonėmis ir meno darbais, kurie yra labai įdomūs. Įdomus kiekvienas naujas dalykas“, – sakė aukcionuose nedalyvaujantis, bet mielai juose dirbantis A. Čekuolis.

Pasak aukcioną organizavusios agentūros direktorės dr. Simonos Makselienės, aukcionas, kuris vyko santūriai ir be didelių emocijų, pavyko, nors ir kilo nesusipratimų dėl vedėjo darbo.

„Tokių niuansų kyla ir „Sothebys“ bei „Christies“ aukcionuose, kurie egzistuoja jau 200 metų. Mes tik šiais metais pradėjome aktyvią veiklą, todėl po 200 metų tikrai būsime nušlifavę viską“, – sakė dr. S. Makselienė.

Daugiau akimirkų iš aukciono – vaizdo reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją