Anot Lietuvos radijo ir televizijos atstovės ryšiams su visuomene Virginijos Bunevičiūtės, dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų, draudžiančių TV programose reklamuoti alkoholį nuo 6 iki 23 val., visuomeninė televizija bus priversta pakeisti kitos savaitės programą.

Sausio 2 d. 22.05 val. vietoje skelbto Lietuvos galiūnų čempionato finalo Kaune bus rodomas D. Bilevičiūtės ir grupės „Kastaneda“ projektas „Folkšokas“.

Sausio 5 d. pavakarę žiūrovai neišvys LKL-BBL krepšinio rungtynių. Jos perkeliamos į vėlų vakarą po 23 val. Sportą 16.10 val. pakeis B. Dambrauskaitės jubiliejinis koncertas.

LTV taip pat įspėjo, kad dėl nuo sausio įsigalinčių Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų kyla grėsmė, kad nebus transliuojamas Europos futbolo čempionatas, kuris vasaros pradžioje vyks Austrijoje ir Šveicarijoje. Problemų esą kyla ir dėl Pekino Olimpinių žaidynių transliacijų rugpjūtį.

Pirmoji triukšmą dėl pataisų pakėlė televizija TV3, transliuojanti Eurolygos varžybas. Transliuotojai nuogąstauja, kad net alkoholio gamintojų logotipai ant žaidėjų marškinėlių ar salę supančių stendų bus prilyginti reklamai ir užtrauks baudas.

Aštrios kritikos sulaukę politikai susizgribo, kad šias pataisas reikėtų pakoreguoti. Šeštadienį Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas pažadėjo savo pavaduotojui liberalui Gintarui Steponavičiui, kad šis klausimas parlamente bus sprendžiamas neatidėliotinai.

V. Muntianas ketina siūlyti įvairių Seimo narių pateiktas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas svarstyti ypatingos skubos tvarka. Tai reiškia, kad projektai, švelninantys draudimą, turėtų būti svarstomi dar sausį, pratęstoje rudens sesijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją