Kartą draugo pakviestas į žydų judėjimą Kabala pripažįstančių žmonių draugiją Vilniuje, stilistas susidomėjo šiuo tikėjimu, tačiau iki šiol į jo filosofiją dar neįsigilino.

Stilistas pripažino, kad iš dalies raudonas siūlas – mados dalykas: „Nešioju jį kaip „trendą“. Paryžiuje jis dabar labai madingas. Žinau daug žinomų žmonių, kurie juo taip pat domisi, nes net astrologai sako, kad raudonas siūlas pritraukia sėkmę,“ – neslėpė jis.

„Užsirišau raudoną raištį ne dėl to, kad atkreipčiau dėmesį, - greitai pasitaisė jis. - Tenka dirbti su įvairiausiais žmonėmis, todėl reikia turėti apsaugą nuo blogų akių“.

Stilistas sakosi nesantis nei vienos religijos atstovas, tačiau šio tikėjimo filosofija arba, kaip M. Petruškevičius sako - „sveikesnis mąstymas - tik į naudą“.

Kabalos teiginius mokslu vadinantys jos pasekėjai dažnai susilaukia neigiamų aplinkinių reakcijų. Dažnai Kabala siejama su sekta, mistika, nes apie ją nėra daug žinoma. Tikslių šio reiškinio nuostatų negalėjo išvardinti ir M. Petruškevičius. „Nesu visiškai atsidavęs Kabalai, bet kai gyvensiu užsienyje, norėčiau tuo pasidomėti labiau,“ – pasakojo M. Petruškevičius.

Vienas iš svarbiausių dalykų, kurį neigia šis žydų judėjimas - Dievo-kūrėjo egzistavimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)