Vienoje filmo „Maiklo Kleitono sukurta tiesa“ scenoje herojus pasakoja, kaip atsidūrė viešnamyje, kuriame jį oraliniu būdu tenkino „raudonplaukės lietuvės“.

Pasak „Acme“ pranešimo žiniasklaidai, juostos herojus išsamiai ir su pasimėgavimu prisimena, kokį malonumą jam suteikė šios viešnamio merginos.

Toks požiūris papiktino lietuvius, jau mačiusius juostą „Maiklo Kleitono sukurta tiesa“.

„Tai šlykštu!”, “Įžeidžiantis lietuvaičių paminėjimas filme visiškai nesuvokiamas!” – tokiais ir panašiais komentarais internete dalijasi žiūrovai.

Tai – ne pirmas kartas, kai Holivudas Lietuvą mini dviprasmiškose situacijose. Prieš keletą metų aktorius Melas Gibsonas sukėlė šurmulį, pasakodamas apie „aštriadančius lietuvius, ginkluotus beisbolo lazdomis“. Žiaurus žmogėdra Hanibalas Lekteris, apie kurį kuriami siaubo filmai, taip pat kildinamas iš Lietuvos.

Filmas „Maiklo Kleitono sukurta tiesa“ – trilogijos apie agentą Borną režisieriaus Tony Gilroy darbas. Juosta, skirta intelektualių trilerių mėgėjams, pasakoja apie teisininką Maiklą, garsėjantį kaip machinatorius. Jis tyliai sutvarko „slidžius reikaliukus“ ir traukia iš duobės nesąžiningus valdininkus bei įstatymams nusižengusias korporacijas.

Tačiau ateina diena, kai Maiklas turi pasirinkti: toliau ieškoti kompromisų su sąžine ir būti geru nedoriems klientams ar sakyti tiesą į akis? Filme kartu su George‘u Clooney vaidina Tilda Swinton, Sidney Pollackas ir kiti.

„Maiklo Kleitono sukurta tiesa“ – kinuose nuo sausio 18 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)