Norėdami prailginti dokumentinio filmo gyvenimą ekrane, kiekvieną savaitgalį „Skalvijoje“ bus galima pasižiūrėti naujos lietuvių režisierių dokumentikos.

Ciklą pradėjo Oksanos Burajos filmas „Kretos sala“. Šį savaitgalį (vasario 9, 10 d. 15.30) bus parodytas Audriaus Stonio dokumentinis filmas „Varpas“, kuriame filmavimo grupė mėgina išsiaiškinti Platelių ežero paslaptį, pagal kurią dugne jau tris šimtmečius guli nuskendęs varpas. Filmo „ESC 2007. 4FUN kelionės dienoraštis“ (vasario 16 d. 15 val., 17 d. 16 val.) autorius Laimonas Staniulionis užfiksavo grupės „4FUN” kelionę į „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Tai ir kelionės akimirkos, darbinių bei generalinių repeticijų, scenos užkulisių momentai, fragmentai iš oficialios atidarymo ceremonijos, įvairių vakarėlių. „Žiemos paralelių“ (vasario 23, 24 d. 16 val.) autorius Gintaras Makarevičius savo filme pabandė atsakyti į klausimą, kodėl žmonės dirba darbus, kurie yra nemalonūs, psichologiškai sunkūs ir dažniausiai menkai apmokami? Kalbėdamasis su filmo herojais režisierius išsiaiškino, kad nė vienas jų nenorėtų keisti savo darbo.

Taip pat vasario 20 d. (19, 20 val.) įvyks dokumentinio filmo premjera. Režisieriai Diana ir Kornelijus Matuzevičiai sukūrė filmą „Pensijų diena”. Keturios jo herojės - pagyvenusios moteriškės, kurios laukia paštininkės, turinčios išmokėti joms pensiją.

Ciklas „Šiandienos lietuvių kino dokumentika“ suteikia žiūrovui galimybę ne tik susipažinti su dokumentiniais filmais, atspindinčiais kas šiuo metu rūpi ir domina dokumentininkus, bet ir pasižiūrėti, kokia skirtinga kiekvieno jų stilistika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją