Baras „Jam Pub“ Vasario 23 d. nuo 18 val. kviečia visus gerbėjus, čia atvyks atlikėjai iš Vilniaus ir Kauno. Pasak projekto dalyvių, V. Cojaus kūryba – tai atsakymai į kiekvieno žmogaus viduje slypinčius klausimus, tai gyvenimo filosofija, moralinių normų programa, gyvenimo būdas, laisvės, stiprybės, sąžinės, gėrio ir savigarbos muzika.

„Sunku, o gal ir neįmanoma, yra vertinti V. Cojaus kūrybą pasauliniame kontekste dėl vienintelės priežasties – kalbos barjero. Kokią įtaką gali daryti pasauliui, kai dainuoji rusiškai, kai praktiškai neįmanoma išvykti iš šalies? V. Cojaus kūrybą galima būtų vertinti tik SSRS ribose ir čia jis buvo geriausias, niekas iki šiol negali jam prilygti. Yra daug gerų grupių, kuriuos atsiranda ir pradingsta. O V.Cojus, jau prabėgus beveik 18 metų po tragedijos, vis dar mylimas, aktualus ir gyvas daugelio žmonių širdyse. Viktorą Cojų pagal populiarumą SSRS būtų galima sulyginti pagal populiarumą Vakarų pasaulyje su „Beatles“. Jis yra laikomas rusiško roko pradininku“, - teigė vienas projekto dalyvių Sergėjus Savickis.

Grupės „Kino“ lyderis, poetas, kompozitorius, dainininkas, aktorius Viktoras Cojus gimė 1962 m. birželio 21 d. Maištaujantis, drąsus ir atviras jo elgesys bei originalios dainos netruko sutraukti minias gerbėjų. 1990-aisiais grupė „Kino“ pasiekia populiarumo viršūnę, tačiau tų pačių metų rugpjūčio 15-ąją „Majako“ radijas netikėtai praneša apie tragišką muzikanto mirtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją