"Jūratė ir Kastytis" yra visiems gerai žinoma legenda apie mirtingojo žmogaus ir jūrų valdovės meilę, pasibaigusią Gintarinių rūmų griūtimi. Tačiau naujoji roko opera nekartoja populiarios legendos, bet ją pratęsia.

Operoje vaidina ir dainuoja žymūs muzikos atlikėjai - Aistė Smilgevičiūtė, Marijonas Mikutavičius, Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Vladas Bagdonas, Saulė.

Roko opera "Jūratė ir Kastytis", jau buvo parodyta vasarą per 750 metų uostamiesčio jubiliejų. Tačiau šį kartą Klaipėdoje bus atliekamas kitas spektaklio pastatymas, kadangi renginys bus rodomas ne atviroje aikštėje, bet uždaroje patalpoje, be to, roko operą režisuos bei scenografiją kurs kiti menininkai.

Libretą roko operai parašė Rimvydas Stankevičius, muziką sukūrė Rokas Radzevičius, spektaklio režisierius ir choreografas - Andrius Pulkauninkas, o scenografiją bei kostiumus kurs Artūras Šimonis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją