Kovo 17-ąją vykęs pasirodymo eilės numerių traukimas patvirtino, kad, nepaisant Belgradą kankinančių neramumų, tarptautinis dainų konkursas, kaip ir planuota, įvyks Serbijoje gegužės pabaigoje. Dalyvių saugumą užtikrino ir Serbijos prezidentas Borisas Tadičius.

Vakar visi 43 „Eurovizijos“ dalyviai gavo oficialų prezidento laišką, kuriame jis asmeniškai tvirtina, kad viešnagė Serbijoje bus saugi ir maloni bei džiaugiasi čia vyksiančiu konkursu.

Jau gegužės 24-ąją paaiškės Serbijoje vyksiančio tarptautinio dainų konkurso nugalėtojas, bet iki finalo Lietuvos atstovui reikia dar pakovoti.

J. Milius turės konkuruoti dar su 37 pusfinalių dalyviais. Pirmą kartą „Eurovizijos“ istorijoje į finalą iš karto nepatenkantys dalyviai skirstomi į du pusfinalius. Šie du pusfinaliai vyks skirtingomis dienomis, kiekviename jų pasirodys po 19 nacionalinių atrankų nugalėtojų. Iš viso iš šių pusfinalių į finalą pateks 25 šalių atstovai. J. Milius pasirodys gegužės 22-ąją, antrajame pusfinalyje.

Sakoma, kad pasirodymo sėkmė priklauso ne tik nuo atlikėjo, bet ir nuo supančių kolegų. Šį kartą Lietuvos atstovą sups moteriškos lyties konkurentės. Burtai lėmė, kad ketvirtuoju numeriu antrajame pusfinalyje pasirodys Ukrainos atstovė Ani Lorak su daina „Shady lady“, o tuoj pat po Jeronimo į sceną žengs mergina iš Albanijos Olta Boka su daina „Zemrën E Lamë Peng“.

DELFI vaizdo reportaže (teksto apačioje) žiūrėkite, kaip J. Milius Rusijos dainininko Filipo Kirkorovo koncerte susitiko su A. Lorak

„Eurovizijos“ ekspertas muzikologas Darius Užkuraitis sako, kad, jo žiniomis, Ukrainos atstovė ir šiais metais žada nenuvilti savo tautiečių, tad Jeronimui gali tekti pasitempti, tačiau muzikologas taip pat mano, kad ne tik nuo „supančių“ dainų priklauso pasirodymo sėkmė.

„Pavyzdžiui, vakar gavau žinutę nuo Lino ir Simonos tuometinės eurovizinės dainos kūrėjo kipriečio Michailio, kuris man pasakė, kad Jeronimas Milius yra jo favoritas šiais metais“, ¬ – džiugina D. Užkuraitis.

D. Užkuraičio patyrusia nuomone, mūsų atstovo pasirodymas „Eurovizijoje“ turėtų išsiskirti iš kitų stipria daina ir geru balsu: „Nors tokį dainų stilių mėgsta ir skandinavai, mūsų pasirodymas turėtų išsiskirti muzikine kokybe“.

„Jei šįmet bus dar daugiau cirko – scenoje pasirodys klounai, drambliai, gaidžiai ir dar nežinia kas, tai mūsų daina tikrai išsiskirs. Lietuvai to ir reikia – kad Europa rodytų kuo daugiau šou, cirko, tada mes išsiskirsime daina“, – šypteli nuolatinis „Eurovizijos“ ekspertas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją