„Trečiadienį buvo užfiksuotas toks atvejis policijoje, nes ji iškart pareigūnus iškvietė į įvykio vietą. Pareiškimas rašomas šiandien. Berneen bijojo pradėti visą šitą dalyką“, - patvirtino A. Žiliūtė.

Rasistinis išpuolis

Pasak Berneen, jos su drauge trečiadienio pavakarę vaikščiojo po miestą. Apie 20 val. šalia Šv. Onos bažnyčios pro juos praėjo penkių žmonių grupelė ir ėmė laidyti rasistinius komentarus, vadindami dainininkę vardu.

Berneen draugė atsisuko ir pamatė, kad yra sekamos. Vienas iš vaikinų, užsidengęs veidą kauke, užkirto merginoms kelią ir atskyrė Berneen draugę nuo jos. Prie dainininkės prisiartino mergina, kuri ją puolė kumščiuoti.

Pamatę, kad mergina išsigandusi, užpuolikai ėmė iš jos tyčiotis. „Tada mergina nusiėmė diržą ir pradėjo mušti su diržo sagtimi“, - prisiminė atlikėja. Berneen stengėsi saugoti veidą, tačiau patyrė galvos ir rankų sužalojimus.

Netrukus incidentu susidomėjo aplinkiniai, kurie ėmė klausinėti, ar viskas gerai, buvo iškviesta policiją, tačiau nukentėjusioji šiandien stebėjosi, kad nesulaukė pagalbos, kai ji buvo mušama. Berneen stebėjosi, kad užpuolikai drąsiai lūkuriavo kitoje gatvės pusėje prie stotelės, niekur nebėgo, kol atvažiavo 10 autobusas, įlipo į jį ir, kaip niekur nieko, išvažiavo.

Mergina prisimena, kad vienas iš vaikinų buvo apsirengęs juodu paltu, ant kurio vienos rankovės buvo Lietuvos vėliava, ant kitos - svastika.

Fizinė ir psichologinė trauma

Po užpuolimo atlikėja buvo išvežta į Santariškių ligoninę. Pasak Berneen vadybininkės, dainininkė jaučiasi blogai: „Išorinių sužalojimai nelabai matosi, gal daugiau – galvoje. Ji jaučia įvairius skausmus. Yra tų sužalojimų, bet moralinis palūžimas – „žiaurus“.

Sukvietusi žurnalistus į spaudos konferenciją, Berneen vos laikė ašaras ir prašė atkreipti dėmesį ne į jos sužalojimus, o į rasistinius išpuolius Lietuvoje.

„Kitą dieną turėjome susitikti repetuoti. Berneen buvo labai susijaudinusi ir prislėgta“, - dieną po įvykio prisiminė spaudos konferencijoje dalyvavęs Berneen scenos partneris ir bičiulis Dalius Mertinas.

Tuomet jie nuvyko į aktoriaus namus. D. Mertinas prisiminė, kad, atlikėjai pasakojant apie atsitikimą, jai prasidėjo nervinė alergija, kvapą užspaudė dusulys. Ji skubiai buvo išvežta į Baltijos-Amerikos kliniką. „Klinikoje ji praleido 3 valandas, buvo nusibaigusi ir išgąsdinta. Berneen nakvojo pas mus su Laima namuose ir mes ją globojome“, - kalbėjo D. Mertinas. „Tai – rasistinis išpuolis: žinojo, ką seką, ką muša. Pasekmės, ačiū Dievui, ne tokios didelės“, - kalbėjo D. Mertinas.

Lietuvos nepaliks

Šiuo metu atlikėja žada daryti karjeros Lietuvoje pertrauką, kol pasijaus geriau ir atsiriboja nuo bet kokio viešo gyvenimo. Paklausta, ar neketina visam laikui palikti Lietuvos, Berneen atsakė, kad nuo rasistinių išpuolių nepabėgsi bet kurioje šalyje. O Lietuvoje – per daug artimų žmonių, kad galėtų taip paprastai išvykti.

Paklausta, ar teko kada patirti kažką panašaus anksčiau, ji atsakė: „Tiesą pasakius, buvau visai pamiršus apie tokius dalykus. Žinau, kad tai vyksta visame pasaulyje, ne tik Lietuvoje – Londone, Pietų Afrikoje, Amerikoje“.

„Turiu per daug čia draugų. Geriausi žmonės, kuriuos sutikau savo gyvenime – lietuviai ir neketinu dėl to visa tai prarasti“, - graudinosi ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją