Bilietais į Bobo Dylano ir grupės koncertą bus pradėta prekiauti kitą pirmadienį, balandžio 21 d. 10val. ryto. Tik tą dieną bilietai kainuos nuo 80 Lt. Vėliau bilietai kainuos 110 – 160 Lt.

Bobas Dylanas yra viena įtakingiausių pastarųjų 50 metų figūrų roko muzikos scenoje. Žurnalas „Time“, apžvelgdamas XXa., Bobą Dylaną įtraukė į pačių svarbiausių pastarojo šimtmečio žmonių sąrašą. Visų laikų įtakingiausių artistų ir grupių sąrašą paskelbęs autoritetingas muzikos žurnalas „Rolling Stone“ Bobui Dylanui skyrė 2 vietą.

„Mano kartos atstovams Bobas Dylanas padarė didžiausią įtaką iš visų kitų menininkų“, - įteikdamas muzikantui prestižinį „Kennedy Centre“ apdovanojimą sakė JAV prezidentas Billas Clintonas.

Bobas Dylanas ne vieną kartą buvo pristatomas „Nobelio“ premijai gauti, o šių metų balandį jam įteikta „Pulitzerio“ premija, skirta „už neįkainojamus nuopelnus muzikos vystimuisi“. Atlikėjas tapo pirmuoju roko muzikantu, kuris yra pagerbtas iki šiol tik literatūros ir žurnalistikos pasaulio atstovams teikta premija, rašoma „Seven Live“ pranešime.

Ilgos karjeros metu Bobui Dylanui pasisekė dirbti, įrašinėti ir kurti dainas daugeliui pačių žymiausių muzikos atlikėjų. Artistas bendradarbiavo su Johnny Cashu, Van Morrisonu, Joni Mitchell, Tomu Petty, Roy Orbisonu, Neilu Youngu, Jeffu Lynne, Dave Stewartu, Paulu Simonu, Ericu Claptonu, Johnu Foggerty, Eltonu Johnu, grupės „The Beatles“ nariais, „Rolling Stones“, Prince, Carlosu Santana ir Lenny Kravitzu.

Per penkis dešimtmečius pasaulyje yra parduota daugiau nei 90 milijonų jo albumų. Kasmet Bobas Dylanas surengia mažiausiai 100 koncertų. 1998 m. atlikėjo įrašas „Time Out Of Mind“ triumfavo „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje, kur buvo pripažintas geriausiu metų albumu. Pernai išleistas ir kol kas naujausias muzikanto studijinis darbas „Modern Times“ debiutavo perkamiausių įrašų Jungtinėse Amerikos Valstijose sąrašo viršūnėje.

Dar 21 šalyje kritikų ypatingai gerai įvertintas albumas debiutavo perkamiausių albumų penketukuose.

„Bobas Dylanas išlaisvino mintį, taip, kaip Elvis išlaisvino kūną“, - sakė garsusis amerikiečių rokeris Bruce Springsteenas, dalyvaudamas Bobo Dylano inauguracijoje į „Rock‘n‘rollo šlovės muziejų“.

Bobas Dylanas taip pat yra „Dainų autorių šlovės muziejaus“ narys. Daugelis legendinio dainų autoriaus ir atlikėjo kūrinių tapo vizitinėmis kortelėmis ne vienai grupei ar atlikėjui – pavyzdžiui, „Mr. Tambourine Man“ padėjo karjerą pradėti grupei „The Byrds“, arba „All Along The Watchtower“ visuose savo koncertuose grojo žymusis gitaros virtuozas Jimmi Hendrixas.

Nemažai kitų Bobo Dylano dainų yra įrašę dešimtys kitų atlikėjų ir grupių. Garsiąją „Blowin‘ In The Wind“ dainavo ne tik Marlen Dietrich, Elvis Presley, Etta James, Strevie Wonderis, bet ir lietuvių atlikėjas Gytis Paškevičius („Tu vėjo paklausk“). Tikru „dylanišku“ himnu galima vadinti kompoziciją „Knockin‘ On A Heaven‘s Door“, kuri seniai įtraukta į „roko muzikos aukso fondą“. Šią dainą yra atlikę Bobas Marley, Rogeris Watersas, Ericas Claptonas, Bryanas Ferry, Markas Knopfleris, „U2“, „Aerosmith“, „Bon Jovi“ ir „Guns N‘Roses“.

Ypatingai svarbiais albumais roko muzikos istorijoje vadinami Bobo Dylano trilogija „Bringing It All Back Home“, „Highway 61 Revisited“ ir „Blonde On Blonde“. 2003 m. kita Bobo Dylano daina „Like A Rolling Stone“ net 172 pasaulio muzikos ekspertų buvo paskelbta „visų laikų geriausia daina“.

Daugkartinis „Grammy“ laureatas Bobas Dylanas taip pat pelnė „Oscar“ ir „Golden Globe“ apdovanojimus, kuriuos muzikantui atnešė kino filme „Wonder Boyus“ skambanti daina „Things Have Changed“. Prisidengęs „Sergey Petrov“ slapyvardžiu, atlikėjas režisavo kino filmą „Masked And Anonymous“, kuriame be Bobo Dylano vaidino Holivudo žvaigždės Penelope Cruz, Jessica Lange ir Valas Killmeris.

Filmas apie B.Dylaną keliauja į Lietuvą

Suprantama, apie tokio įtakingo muzikanto gyvenimą yra sukurta ne viena dokumentinė ir meninė juosta. Žymusis režisierius Martinas Scorsese apie Bobą Dylaną pastatė net du kino filmus „The Last Waltz“ ir „No Direction Home“. 2007 m. pabaigoje įvyko režisieriaus Toddo Hayneso juostos „I‘m Not There“ premjera.

Šiame filme Bobą Dylaną skirtingais gyvenimo etapais įamžino net 8 skirtingi aktoriai, tarp jų žymios kino žvaigždės Cate Blanchett, Richardas Gere`as, Christianas Bale`as, Benas Whishawas ir neseniai miręs Heathas Ledgeris. Filmo „I‘m Not There“ premjera Lietuvoje numatoma birželio pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)