Dar penktadienį atvykusios į Lietuvą atlikėjos vizito detalės buvo itin kruopščiai slepiamos. Pasak koncerto organizatorių, tai buvo viena svarbiausių ir griežčiausių jos iškeltų sąlygų. Žvaigždė su savo maždaug keturiasdešimties asmenų palyda buvo apgyvendinta „miškuose“, kaip vėliau paaiškėjo, ji ilsėjosi Druskininkuose, o saugodama savo balsą su organizatoriais bendravo tik rašteliais arba per savo atstovus. Prieš pat pasirodymą ji paprašė masažo bei akupunktūros seanso.

Ilgai lauktame ir, turbūt, daugiausiai įvairiausių vertinimų, spėliojimų bei prieštaravimų sulaukusiame koncerte (šiam renginiui įstaiga „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ skyrė 800 tūkst. litų) pirmoji pasirodė šiuo metu pirmagimio besilaukianti dainininkė Jurga Šeduikytė. Atlikusi žymiausias savo repertuaro dainas, atlikėja sceną „perleido“ vienai ekstravagantiškiausių pasaulio dainininkių - Bjork.

Balų neišsigando

Vingio parke susirinkę dainininkės gerbėjai (išvis į koncertą susirinko 8,5 tūkst. žiūrovų) turėjo puikią progą mėgautis ne tik koncertu, bet ir spektakliu. Jų neišgasdino nei parke telkšojusios didžiulės balos, nei dieną nugriaudėjusi perkūnija su smarkiu lietumi. Tiesa, žiūrovai buvo puikiai pasiruošę galimoms gamtos išdaigoms, todėl daugelis avėjo guminius batus, atėjo "apsiginklavę" skėčiais bei polietileniniais apsiaustais.

Su Bjork scenoje pasirodė merginų choras iš Islandijos, pritariantis ne tik savo vokalu, bet ir pučiamaisiais instrumentais. Taip pat dainininkei scenoje talkino muzikantai, „apsiginklavę“ retais ir kiek neįprastais muzikos instrumentais.

Spektakliu koncertą pavadinti galima ir dėl scenografijos bei pačios žvaigždės ekstravagantiško įvaizdžio. Pasak koncerto organizatorių, „Vilniaus festivalių“ atstovų, vien atlikėjos bei kitų scenoje su ja pasirodančių žmonių kostiumams gabenti yra skirtas visas atskiras sunkvežimis.

Koncerte Vingio parke Bjork dėvėjo blizgančią suknelę-šortus, o choro merginos buvo pasipuošusios spalvingais kombinezonais. Virš galvų joms buvo iškeltos nuotaikingai atrodančios vėliavėlės. Didžiulėmis vėliavomis su gyvūnų vaizdais buvo išpuošta ir pati scena.

Pasirodymo metu Bjork atliko dainas iš naujausio albumo „Volta“, taip pat klausytojams leido pasidžiaugti senesniais, tačiau melomanų atmintinai išmoktais kūriniais. Valandos trukmės pasirodymą dainininkė baigė itin trankiais akordais, kurių metu „fanų zonoje“ prie pat scenos susirinkę klausytojai šėlo ir kėlė į viršų rankas. Į penktą dešimtį įžengusi atlikėja viso koncerto metu šėlo lyg paauglė, o jos muzikinį spektaklį papuošė šviesos efektai, lazeriai bei konfeti lietus.

"Bjork žadėjo sudainuoti keliomis dainomis daugiau, tačiau, kaip ir buvo galima jausti pasirodymo metu, dėl balso problemų ji koncertą sutrumpino. Ir išvis mums labai pasisekė, kad žvaigždė koncerto neatšaukė, kaip prieš kelias dienas Helsinkyje. Pirmadienį ji turėtų išvykti į Rygą, ten koncerto organizatoriai irgi laukia "lyg ant adatų", - sakė "Vilniaus festivalių" atstovas Martynas Liočas.

Koncerto akimirkos – nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją