Tėvynėje ji ne tik atostogauja, bet ir susitinka su kolegomis muzikantais, kurie galbūt netrukus prisidės prie Rasos rengiamo tarptautinio muzikinio projekto. Jį mergina planuoja pristatyti kitų metų pavasarį.

"Tikiuosi per spalį ir lapkritį kartu su kitais muzikantais įrašyti savo kūrybos dainų projektą. Vienos jų jau sukurtos, o jas aranžuoja prodiuseris iš Norvegijos Snorre'as Bergerudas. Tai bus tam tikro laikotarpio mano kūryba kompaktinėje plokštelėje. Kartu ši programa bus ir kaip baigiamasis studijų Anglijoje darbas", - LŽ pasakojo Rasa.

Stilių įvairovė

Kokio stiliaus muzika skambės šioje kompaktinėje plokštelėje, dainininkė vienareikšmiškai atsakyti negali. Neseniai R.Bubulytė dirbo kartu su tą patį institutą anksčiau baigusiu norvegų būgnininku, kuris groja džiazo stiliumi, todėl šio skambesio vaikinas įneš ir į naująjį Rasos darbą.

Bendradarbiavimas su metalo muziką propaguojančiais gitaristais taip pat paliks savo pėdsaką. "Šiame projekte skambės daugybė stilių - derinsiu lengvosios ir sunkiosios muzikos elementus. Galbūt greta būgnų ir gitarų skambės ir mano bendramokslės violončelininkės iš Ispanijos atliekamos melodijos, taip pat akordeonas ir net senosios lietuviškos kanklės", - sako Rasa.

Kaip tikrame koncerte

Pirmieji studijų metai prestižiniame P.McCartney scenos menų institute Rasai atiteko kaip prizas, tapus muzikinio šou "Dangus" nugalėtoja. Toliau tęsti mokslus šioje aukštojoje mokykloje R.Bubulytė nusprendė savo iniciatyva.

Kadangi čia studentams neskiriamos stipendijos, dainininkei teko imti paskolą, už vienus studijų metus tenka mokėti po maždaug 3 tūkst. svarų (daugiau kaip 13 tūkst. litų). Nuo rudens prasidės paskutiniai, tretieji Rasos studijų metai, kuriuos apibendrins šis, beveik metus rengiamas, baigiamasis projektas. Kiekvienas šios mokyklos studentas gali pasirinkti norimą atsiskaitymo formą - pats susiformuluoja užduotį bei nurodo kriterijus, pagal ką turėtų būtį vertinamas.

"Viskas bus kaip per tikrą koncertą, turėsiu pasirūpinti ir įgarsinimu, ir apšvietimu, ir scenografija", - džiaugėsi Rasa.

Su Jonu nebedainuos

Aštuonerius metus praleidusi Utenos muzikos mokykloje, Rasa, baigusi P.McCartney scenos menų mokyklą, įgis aukštąjį muzikinį išsilavinimą. Merginą ypač džiugina šioje mokykloje suteikiama studijų kokybė: "Man priimtinos čia vykstančios studijos. Puiki kūrybinė aplinka ne tik suteikė daug naudos man, kaip dainininkei, bet ir padeda formuotis mano asmenybei. Labai džiaugiuosi, kad čia ugdomi ne tik vokalistai, bet kartu mokosi ir kitų sričių menininkai - šokėjai, aktoriai, instrumentalistai."

Paklausta apie tai, ar dar išvysime didelio susidomėjimo ir sėkmės sulaukusį jos ir "Dangaus" bendražygio Jono Čepulio duetą, Rasa patikina, kad jų dueto daugiau negirdėsime: "Nuo tada, kai išleidome ir pristatėme savo albumą, daugiau nebendradarbiaujame."

Per trumpas Lietuvoje praleistas atostogas atlikėja neplanavo jokių koncertų, kaip pati sako, pirmiausia reikia įgyvendinti visas su naujuoju projektu susijusias idėjas, o kai jau bus rezultatas, tada bus ką parodyti ir žiūrovams.