Rugpjūčio 20 d., trečiadienį, nuo 18 val. nekomerciniame koncerte, kuris šįsyk pastogę atrado bohemišką aurą turinčiame bare „Artistai“, V. Cojaus dainas atliks ištikimiausi gerbėjai ir profesionalai, kurių muzikinis kelias vienaip ar kitaip prasidėjo būtent nuo Viktoro Cojaus ir „Kino“ kūrybos.

Daugelis jų jau pažįstami iš vasarį Kaune vykusio muzikos vakaro, atlikėjai turintys savitą ir išskirtinį stilių, tai Sergėjus Savickis, kaunietis Povilas Muilius, Igoris Ananjevas, grupė „Tuataros“, ypač įdomu išgirsti gotikinės muzikos atlikėjų „Creperum Animae“ interpretacijas. Cojaus kūrybai neabejingi liko ir žinomi Lietuvos muzikos scenos žmonės.

Vieni jų – grupė „Siela“. Pasak grupės lyderio Aurelijaus Sirgedo šis renginys, tai tarsi duoklės, pagarbos atidavimas. „Kino“ padarė didžiulę įtaką tampant muzikantu. Dar tarnaujant tarybinėje armijoje 87 – 89 metais klausydavomės „Nautilus Pompilus“, „Akvarium“, „Kino“, toje muzikoje atradom daug nuorodų į gyvenimo būdo filosofiją, kas yra teisinga, o kas ne, to Lietuviškoje muzikoje nebuvo, galbūt nėra ir šiandien. V. Cojaus įtaka jautėsi ir vėliau, įkūrus grupę „Siela“. Žinoma, su laiku grupė išaugo, pradėjo groti įvairesnę muziką, tačiau KINO, tai šaknys, atspirties taškas, mokytojai, o mokytojus reikia gerbti“- pasakojo Aurelijus S.

Grupės „Kino“ lyderis, poetas, kompozitorius, dainininkas, aktorius Viktoras Cojus gimė 1962 m. birželio 21 d. Maištaujantis, drąsus ir atviras jo elgesys bei originalios dainos netruko sutraukti minias gerbėjų. 1990-aisiais grupė „Kino“ pasiekia populiarumo viršūnę, tačiau tų pačių metų rugpjūčio 15-ąją „Majako“ radijas netikėtai praneša apie tragišką muzikanto mirtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)