Koncertuose atgims garsūs personažai

Rugsėjį pradėjęs naująjį sezoną ir pristatęs jau ne vieną premjerą, „Keistuolių teatras“ intensyviai rengiasi savo dvidešimtojo gimtadienio (teatras įsikūrė 1989 metų sausio 6 dieną ) šventei. Paminėti šią gražią sukaktį, „keistuoliai” nusprendė savo ištikimiausius žiūrovus pakviesdami į tris ypatingus koncertus gruodžio 22 d. Šiaulių arenoje, gruodžio 26 d. Kauno sporto halėje ir gruodžio 29 d. Vilniaus Utenos pramogų arenoje.

„Keistuoliai” ketina nudžiuginti žiūrovus prikeldami kai kuriuos personažus bei kūrinius, su kuriais kažkas užaugo arba su kuriais augino savo vaikus.

Pirmojoje koncerto, kurį režisuoja Andrius Kaniava ir Aidas Giniotis, dalyje vaikai susitiks su visais savo pamėgtais personažais, kuriuos matė „Keistuolių teatre”, antrojoje - žiūrovai paskutinį kartą išvys atgaivintą projektą „Vogtos dainos”. Koncertas baigsis „Bremeno muzikantų” dainomis.

„Koncertas yra adresuotas tiems žiūrovams, kurie užaugo su „Keistuolių teatru” ir kuris visus šiuos metus buvo su mumis. Bandysime atgaivinti jo atmintį, visa tai, kas buvo geriausia per dvidešimt metų”, - kalbėjo teatro direktorius A. Giniotis.

Kartu užaugo trys kartos

Per dvidešimt metų „Keistuolių teatre” užaugo trys kartos, jų atstovus išvysime ir koncertuose. Tiesa, paklausti, ar žiūrovas išvys visus pirmuosius „keistuolius”, A. Kaniava atsakė: „Su Varna Albertina bus derybos, ji gal pakedens savo plunksneles. Mums ir patiems būtų labai džiugu”.

Teatro įkūrėjai šiandieną prisipažįsta, kad kiekvieną žmogų keičia patirtis, pakeitė ir juos, tiek labai graži, tiek labai skaudi, tiek kūrybinė, tiek asmeninė.

„Sakoma: kad jaunas žinotų, o senas galėtų. Kai mes pradėjome, nežinojome tiek daug ir, galbūt, būtume išvengę kai kurių klaidų, bet turėjome tiek energijos, kad sutikome šią dieną ir sugebėjome išlikti ištikimi tiems patiems tikslams ir idealams”, - kalbėjo A. Giniotis.

„Kad nebeturime tiek veržlumo ir tikėjimo, nuogo, naivaus, altruistiško, tai gyvenimas šiek tiek karpo sparnelius, - pridūrė jis. - O patirtis padėjo tuo, kad išmoksti tuos sparnelius saugoti”.

Paklausti, ko norėtų sau palinkėti gimtadienio proga, visi šypsojosi ir pritarė A. Kanavai: „Sveikatos. Kartais jos pritrūksta”.

Didžiuojasi metais ir žiūrovais

Šiendieną „Keistuolių teatras” labiausiai didžiuojasi savo metais. „Žmogus fiziškai auga, bręsta natūraliai ir savo dvidešimtmetį pasiekia savaime, o mums kiekviena dieną, kiekvienais metais teko įdėti dideles pastangas – ir dvasines, ir fizines, todėl didelis džiaugsmas, kad mes sulaukėme tos dienos”, - džiaugėsi A. Giniotis. Teatro prodiuserė Daiva Vaitiekūnaitė pasidžiaugė ištikimais žiūrovais: „Mūsų rėmėjas yra ne valstybė, ne vyriausybė, o žiūrovas, kuris ateina ir atneša savo dešimt litų, nes mes nebūtume taip išsiplėtę. Didieji koncertai yra mūsų skolos atidavimas žiūrovams. Ačiū jiems, kad mes gyvename”.

Keistuolių teatras yra pirmasis privatus profesionalus teatras Lietuvoje, vaidinantis vaikams, jaunimui ir suaugusiems. Per 20 gyvavimo metų teatras buvo padovanotas ne vienu garbingu apdovanojimu. Nuo 2001 metų Keistuolių teatras yra tarptautinės teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASSITEJ narys. Per 20 kūrybinio gyvavimo metų Keistuoliai sukūrė 50 spektaklių, 8 videofilmus, išleido 11 garsajuosčių, 10 kompaktinių plokštelių. Kiekvienais metais Keistuoliai parodo apie 200 vaidinimų, nuolat keliauja ne tik po Lietuvą, bet ir po kitas plataus pasaulio šalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją