Pagrindinis konkurso “Padovanok Lietuvai viziją” prizas komisijos sprendimu šįmet atiteko dviem vizionieriams - architektui Justui Ingelevičiui ir televizijos prodiuseriui Jonui Baniui.

J. Banys pelnė komisijos simpatijas, siūlydamas kaip Lietuvos įvaizdį pasirinkti medų („Lietuva - medaus šalis“), o J. Ingelevičius siūlė materialiąją aplinką perkelti į virtualiąją erdvę („Sumodeliuok Lietuvą, arba Virtualus krizės sprendimas“).

Prizininkai pasidalys 15 tūkstančių litų. Teikdamas lagaminėlį su pinigais „Eikos“ vadovas Robertas Dargis juokavo, kad nugalėtojai turės jį pasidalyti.

Šįmet savaitraščio „Atgimimas“ ir bendrovės „Eika“ surengtame konkurse „Padovanok Lietuvai viziją“ dalyvavo beveik keturi šimtai Lietuvos ateičiai neabejingų žmonių. Iš atsiųstos 381 vizijos komisijos nariai atrinko 17 originaliausių idėjų, kurios dėl pagrindinio prizo rungėsi finale.

Kiti konkurso „Padovanok Lietuvai viziją“ apdovanojimai atiteko šiems nugalėtojams:

Vienybės vizija – tinklalapio www.trysmilijonai.lt komandai, įsteigusiai tinklalapį užsienio lietuviams.

„Vaikystės vizija“ nominacijoje lyderis buvo trylikametis Marius Bukauskas, į porą lapų sutalpinęs taisykles, kaip reikėtų auklėti vaikus. Savo įtėvius jis pasirinko kaip pavyzdį.

Drąsos vizija – Jurgiui Jonaičiui, parašiusiam viziją „Dideli dalykai prasideda nuo mažų“.

Vizija „Augink atsakingai” - apdovanoti trys nugalėtojai: mokytojas Vilius Krivickas („Mokytojas, kuris moko svajoti“), Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto kolektyvas, pasiūlęs darbovietėse įsteigti vaikų kambarius, bei nevaikiškai drąsiai svajojantis Marius Bukauskas.

Stiprybės vizijos nugalėtojas – Žydrūnas Ramonas, savo vizijoje siūlęs rūpintis sveikata ir mylėti save nuolatos, o ne tada, kai pakerta liga.

Šiais metais buvo renkamas ir Tautos balsas. Naujienų portalo DELFI skaitytojai iš 17 į finalą patekusių vizijų galėjo balsuoti už jiems labiausiai patikusią. Iš aštuonių šimtų balsavusiųjų daugiau nei pusę balsų surinko Dobilo Kirvelio darbas „Lietuva ne tik „žalia“, bet pirmiausia - solidari kūrybinė visuomenė“.

Renginį vedė Rolandas Vilkončius kartu su praėjusių metų konkurso „Padovanok Lietuvai viziją“ viena laureačių Indre Kleinaite. Indrė sukūrė tinklalapį www.gyva.lt ir sėkmingai įgyvendina savo viziją „Gyva Lietuva“. Ši vizija Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje buvo įvertinta kaip "žaliausia" Lietuvos vizija.

Vizijų nominantus sveikino Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Prezidentas Valdas Adamkus, specialiuosius prizus įsteigė ir apdovanojimus teikė ministrai Vygaudas Ušackas ir Algis Čaplikas, naujienų portalo „Delfi“ vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė, AB “Stumbras” rinkodaros direktorius Algirdas Čiburys, “Omnitel” prezidentas Antanas Zabulis, Nacionalinės moksleivių akademijos vadovė Lina Danienė, leidykla “Kronta”.

„Vizijų konkursas rengiamas jau trečią kartą, tačiau šįmet žmonės buvo gerokai aktyvesni nei anksčiau. Vizijas rašė ir pavieniai asmenys, ir kolektyvai. Nemažai įdomių minčių atsiuntė ir vaikai. Savo pasiūlymų Lietuvai turėjo ir užsieniečiai“, - teigė savaitraščio „Atgimimas“ vyriausioji redaktorė ir konkurso komisijos narė Indrė Makaraitytė.

„Neįsivaizduoju sėkmingo verslo, sėkmingos bendruomenės, sėkmingos valstybės be išpuoselėtos vizijos. Stebėdamas Vizijų konkursą trečius metus džiaugiuosi tam tikru vizionierių paradigmos pokyčiu. Ankstesniuose vizijų konkursuose vyravo matymas, kad valdžia turi duoti, duoti, duoti, o šįkart buvo gerokai daugiau manančiųjų, kad reikia patiems judėti, kurti, galvoti, o ne laukti malonių iš aukščiau", - teigia konkurso „Padovanok Lietuvai viziją“ idėjos bendraautoris, „Eikos" vadovas Robertas Dargis.

„Padovanok Lietuvai viziją“ – gruodžio 24 d., 19 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją