A.Valentaitės ir L.Pinkevičiaus namų ūkiu V. M. rūpinosi apie pusantrų metų. Tvarkydavo kambarius, keisdavo patalynę, plaudavo indus, skalbdavo, lygindavo, rūpinosi keturkojais augintiniais. Maždaug po pusmečio ją iš darbo atleido, konkrečios priežasties nenurodę. Tačiau po poros savaičių sulaukė skambučio – šeimininkai norį, kad ji grįžtų.

Moteris sutiko, netgi už trečdaliu mažesnę algą. Tarp sutuoktinių prasidėjus konfliktams ir A. Valentaitei išsikėlus į nuomojamą butą, V. M. kartą per savaitę tvarkydavo ir jį.

Pernai rudenį, atvėsus orams, A. V. pasigedo kai kurių savo drabužių bei rankinių. Lapkritį namų tvarkytoja buvo atleista iš darbo. Tačiau prieš tai šeimininkė pasiūlė jai geruoju grąžinti dingusius daiktus.

V. M. išsigynė ką nors paėmusi, nors vėliau buvo nustatyta, kad moteris buvo susigundžiusi ne vienu drabužiu ir rankine. Tvarkytoja tikino maniusi, jog tarp daugelio daiktų A. Valentaitė keleto nepasiges. Dalį pavogtų drabužių tvarkytoja teigė atidavusi savo dukrai.

Šiemet vasarį A. Valentaitė atsitiktinai sutiko buvusią savo namų tvarkytoją. Rankose V.M. turėjo juodą „Bottega Veneta“ rankinuką, kurio moteris taip pat negalėjo rasti savo namuose. Nutarusi, kad jos įtarimai pasitvirtino, A. Valentaitė po kelių dienų kreipėsi į policiją.

Nukentėjusiosios sudarytame ir pareigūnams perduotame sąraše – drabužiai ir rankinės su „Yves Saint Laurent“, „Ralph Lauren“, „Chanel“, „Givenchy“, „Alberta Ferretti“, „Gianfranco Ferre“, „Roberto Cavalli“, kitais ne mažiau garsiais prekiniais ženklais.

Sijonai, suknelės, kostiumėliai, megztiniai, liemenės, kailiniai – per 30 įvairių drabužių ir apie 10 rankinių. Daugumą šių įspūdingų, tūkstančius litų kainuojančių daiktų A. Valentaitė įsigijo Italijoje ir Prancūzijoje.

Patirtą žalą jauna moteris įvertino daugiau kaip 130 tūkst. litų. Ji kategoriškai patvirtino jokių savo daiktų V. M. nedovanojusi, neatidavusi ir neskolinusi.

V. M. ir jos dukros butuose atlikus kratas, dalis pavogtų daiktų buvo surasta. Nė sykio neteista ir administracine tvarka nebausta V. M. savo kaltę pripažino tik iš dalies.

Įstatymas tam, kuris pagrobė didelės vertės svetimą turtą, numato laisvės atėmimo iki aštuonerių metų bausmę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją