Į teismą su taksi apie 9 val. atvykusi A. Valentaitė po ilgos pertraukos pagaliau susitiko su jos namus tvarkiusia 46 metų V. Machrova bei šios dukra Jolanta Černiauskiene. Žiniasklaidos dėmesio vengusi V. Machrova nepanoro aiškinti, kada tarp jos ir A. Valentaitės perbėgo juoda katė, tuo tarpu jos dukra pareiškė, kad jos motina nieko nevogė.

„Pamatysite, viskas teisme paaiškės“, - sakė kaltinamosios dukra.

Tiesa, ne visiems – Vilniaus miesto trečiojo apylinkės teismo teisėja Lilija Tarčevskaja patenkino A. Valentaitės prašymą ir nusprendė bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose. Pasak teisėjos, bylos nagrinėjimo metu bus skelbiamas A. Valentaitės įsigytų drabužių ir aksesuarų sąrašas, jų įsigijimo aplinkybės, taip pat bus kalbama apie A. Valentaitės ir jos vyro, verslininko Laimučio Pinkevičiaus gyvenimą. Be to, anot teismo, A. Valentaitė nėra viešas asmuo, todėl turi teisę į neviešą procesą.

Uždarame teismo posėdyje trečiadienį A. Valentaitė ir V. Machrova davė parodymus. Gražuolė aiškino, kad ne iš karto suprato, jog buvo pavogti jos drabužiai, tačiau po kiek laiko, kai dingdavo vis daugiau daiktų, ji pasikalbėjo su savo tarnaite.

Pasak A. Valentaitės, namų prižiūrėtoja neigė, kad vogė daiktus. „Aš negalėjau tvirtinti, kad ji pavogė, nes už rankos nepagavau“, - teisme aiškino moteris.

Ji sakė, kad net buvo sudariusi sąrašą pavogtų drabužių ir aksesuarų – jį padavė V. Machrovai ir liepė grąžinti. Kadangi jų taip ir neatgavo, o kartą gatvėje tarnaitę sutiko su jos rankine, kreipėsi į policiją.

Teisme parodymus davė ir V. Machrova. Šiuo metu niekur nedirbanti moteris neigė, kad iš A. Valentaitės vogė drabužius ir rankines.

Jeigu teismas įrodys, kad namų prižiūrėtoja vogė A. Valentaitės daiktus, jai grės iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė. Kokią skirti bausmę, prokurorė žada pasiūlyti rugsėjo mėnesį.

DELFI primena, kad A. Valentaitė yra pripažinta nukentėjusiąja, nes pas ją ir šios vyrą dirbdama namų tvarkytoja V. Machrova nuo 2009 metų pavasario iki lapkričio mėnesio pagrobė moteriškų drabužių bei rankinių, kurių vertė – per 130 tūkst. litų.

Sutuoktinių namų ūkiu V. Machrova rūpinosi apie pusantrų metų – ji tvarkydavo kambarius, keisdavo patalynę, plaudavo indus, skalbdavo, lygindavo, rūpinosi keturkojais augintiniais. Maždaug po pusmečio sutuoktiniai ją iš darbo atleido, nenurodę konkrečios priežasties, tačiau praėjus vos porai savaičių V. Machrova sulaukė skambučio – šeimininkai nori, kad ji grįžtų. Moteris sutiko, netgi už trečdaliu mažesnę algą.

Kiek vėliau, kai tarp sutuoktinių prasidėjo konfliktai ir A. Valentaitė išsikėlė į nuomojamą butą, V. Machrova kartą per savaitę tvarkydavo ir šį verslininko žmonos būstą.

Pernai rudenį A. Valentaitė pasigedo kai kurių savo drabužių bei rankinių. V. Machrova apie tai nieko negalėjo paaiškinti.

A. Valentaitė namų tvarkytoją lapkritį atleido iš darbo, prieš tai pasiūliusi jai geruoju grąžinti dingusius daiktus. V. Machrova išsigynė ką nors paėmusi, nors iš tikrųjų buvo pavogusi ne vieną drabužį ir rankinę. Rankinės jai patikusios, jas paimdama maniusi, jog tarp daugelio A. Valentaitė keleto nepasiges. Dalį pavogtų drabužių V. Machrova atidavė savo dukrai.

Šiemet vasarį A. Valentaitė atsitiktinai sutiko buvusią savo namų tvarkytoją. Rankose V. Machrova turėjo juodą „Bottega Veneta“ rankinuką, kurio A. Valentaitė taip pat negalėjo rasti savo namuose.

Nukentėjusiosios sudarytame ir pareigūnams perduotame sąraše – drabužiai ir rankinės su „Yves Saint Laurent“, „Ralph Lauren“, „Chanel“, „Givenchy“, „Alberta Ferretti“, „Gianfranco Ferre“, „Roberto Cavalli“, kitais ne mažiau garsiais prekiniais ženklais.

Sijonai, suknelės, kostiumėliai, megztiniai, liemenės, kailiniai – per 30 įvairių drabužių ir apie 10 rankinių. Daugumą šių įspūdingų, tūkstančius litų kainuojančių daiktų A. Valentaitė įsigijo Italijoje ir Prancūzijoje.

Patirtą žalą jauna moteris įvertino daugiau kaip 130 tūkst. litų. Ji kategoriškai patvirtino jokių savo daiktų V. Mavchrovai nedovanojusi, neatidavusi ir neskolinusi.

Atlikus kratas V. Machrovos ir jos dukros butuose, dalis pavogtų rankinių ir drabužių buvo surasta.

script type="text/javascript">var c = "Žmonės";

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)