"Jūratė ir Kastytis" - visiems gerai žinoma legenda apie mirtingojo žmogaus ir jūrų valdovės meilę, pasibaigusią Gintarinių rūmų griūtimi. Tačiau ši roko opera nekartoja populiarios legendos, o pratęsia ją.

Kaip pranešė teatras "Brodvėjus", žiūrovai pamatys Jūratės prikėlimą, jūrų kariaunos pergalę prieš Perkūną, Jūratės ir Kastyčio jungtuves ir Gintarinių rūmų atstatymą sausumoje.

Projekto sumanytojai teigia, kad lietuviai šia legenda didžiuojasi, todėl jie dar kartą nutarė įamžinti Jūratės ir Kastyčio temą - šį kartą roko operos pavidalu.

Roko operoje vaidins žinomi dainininkai ir aktoriai - Jūratės vaidmenį sukūrė Aistė Smilgevičiūtė, Kastyčio - Marijus Mikutavičius, paslaptingą žynį vaidins Kostas Smoriginas, Kastyčio motiną - Janina Miščiukaitė, Jūratės tėvą Neptūną - Viktoras Malinauskas, o Perkūną - Olegas Ditkovskis.

Projekto kompozitorius ir prodiuseris yra Rokas Radzevičius, libretą parašė Rimvydas Stankevičius, spektaklį režisavo Benas Šarka ir Andrius Pulkauninkas. Pastarasis kūrė ir choreografiją.

Spektaklyje šoks Tomas Dapšauskas, Maichailas Levinas, Augusta Apanavičiūtė, Miglė Rutkauskaitė, Svajūnas Klovas, Ilma Cikanaitė ir Karina Krysko.

Pirmą kartą roko opera "Jūratė ir Kastytis" buvo parodyta prieš dvejus metus, per uostamiesčio 750 metų jubiliejų. 2002 metais per šv.Kalėdas klaipėdiečiai bei miesto svečiai pamatė ir kitą spektaklio pastatymą, pritaikytą uždarai patalpai.

R.Radzevičius BNS sakė, kad vilniečiai kovo pabaigoje išvys kiek kitokį pastatymą nei uostamiesčio gyventojai, jame bus daugiau šou elementų.

Roko opera "Jūratė ir Kastytis" taps repertuariniu spektakliu muzikiniame teatre "Brodvėjus".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)