Į "MountainRock" klausimus atsakyti mielai sutiko grupės lyderis gitaristas ir vokalistas Tito Larriva.

MountainRock: Visų pirma - tikrai laukiame jūsų pasirodymo Lietuvoje, festivalyje "Rudstock'2004"! Jūs jau keletą kartų darėte turne po Europą. Kaip vertinate šį kontinentą? Ar Europa labai skiriasi nuo JAV arba Meksikos?

Tito: Europietiški turnė labai skiriasi nuo koncertinių turų Amerikoje. Europoje mažiau „greito maisto" (red. - fast food), daugiau greitų automobilių, aptarnavimas geresnis, armijos mažesnės, o gerbėjai dėkingesni ir labiau pamišę dėl muzikos (gerąja prasme).

MR: Ar jus domina šalys, kuriose gastroliuojate - jų gamta, kultūra, gyventojų pomėgiai?

T: Mus labai domina naujos šalys, todėl dažnai koncertuojame vietose, kuriose dar nesame buvę. Visuomet labai norime susipažinti su nauja kultūra.

Aišku, pinigai taip pat labai svarbūs, nes, kaip ir visiems, mums reikia apmokėti sąskaitas. Bet mes niekuomet neatsisakome koncerto dar neaplankytoje šalyje, jei finansinės sąlygos bent jau patenkinamos.

MR: Kaip vyksta kūrybinis procesas jūsų grupėje - "Tito&Tarantula" yra vieno žmogaus meninė vizija, ar į kūrybą įtraukiami visi grupės nariai?

T: Visam kūrybiniam procesui vadovauju aš, bet idėją gali pasiūlyti bet kas.

MR: Kaip pradėjai kurti garso takelius ir susipažinai su visais tais įžymiais filmų kūrėjais?

T: Muziką filmams pradėjau kurti 70-ųjų pabaigoje. Pirmasis darbas - garso takelis nedideliam nepriklausomam filmui, režisuotam dabar įžymaus režisieriaus Džonatano Demy. Mūsų aranžuotojas tame filme buvo Becko tėvas. Beckas tada buvo mažas berniukas vaikščiojęs i akordeono pamokas.

Antrasis takelis buvo skirtas kitam nepriklausomam filmui, pvadintam „RepoMan". Nuo to laiko mano muzika ir dainos buvo panaudotos daugiau nei 27 filmuose, taip pat ir televizijoje.

MR: Kuris iš tavo sukurtų garso takelių yra tavo mylimiausias?

T: Sunku pasakytų kuris iš manųjų takelių mėgstamiausias. Visuose juose yra momentų, kurie man patinka. Bet, kalbant apie atskiras dainas, tai padaryti nesunku - Salmos [red. - Hayek] gyvatės šokis filme „Nuo sutemų iki aušros" (FROM DUSK TILL DAWN).

MR: Labiau mėgsti vaidinti ar kurti muziką?

T: Abu šie užsiėmimai gana panašūs - ritmika, dinamika, susiklausymas su partneriais, taip pat harmoningas balansas su viskuo kas tave supa.

MR: Labiau mėgsti koncertuoti ar įrašinėti studijoje?

T: Studijoje smagu, bet ... gyvas koncertas yra gyvas koncertas!

MR: Ar gastrolės labai sekina fiziškai - komplikuota nakvynė, ilgos kelionės autobusu, ir pan.?

T: Taip, tai pragaras, bet jis man labai patinka.

MR: Ką tau reiškia punk rokas? Ar tavo punk šaknys įtakoja "Tito and Tarantula" muziką?

T: Punk rokas buvo ir vis dar yra didelė mano gyvenimo dalis. Tai visuomet liks su manimi.

MR: Kas apskritai įtakoja tavo muziką ir ką manai apie šiuolaikinę muziką?

T: Aš jau labai ilgai gyvenu ir daug muzikos praėjo pro mano ausis. Ji palietė mane įvairiais būdais ir dėl skirtingų priežasčių. Nuo vaikystės iki dabar.

Mano kūryba tai didelis mišinys iš Meksikietiškos muzikos, Pop, Rock, Disco? Punk, Grunge - kiekviename stiliuje aš atradau kažką, kas man yra artima beveik bet kurioje muzikos rūšyje, kokios esu kada nors klausęs.

MR: Ką mėgsti daryti laisvalaikiu (jeigu tokį turi)?

T: Atsakinėti į interviu.

MR: Ir pabaigai labai svarbus lietuviams klausimas - ar domiesi krepšiniu, jei taip - kokią komandą palaikai?

T: LAKERS! Nors šio sezono pabaigoje jie kiek priduso.