Norintys perskaityti pirmąjį lietuvišką apsakymą, pritaikytą mobiliosioms technologijoms, turėtų siųsti SMS žinutę su raidėmis APS trumpuoju numeriu 1643.

„Literatūra privalo žengti arčiau skaitytojų, todėl patys rašytojai turi ieškoti naujų formų ir galimybių“, – sako Tomas Staniulis. Jo teigimu, japoniška minimalistine maniera parašytas apsakymas tarsi pats kvietė sutraukti jį į SMS formą. „Visgi suspausti apsakymo sakinį į vos 160 simbolių – tiek, kiek talpina viena žinutė – buvo sunku“, – pripažįsta T.Staniulis.

Miniatiūrinį apsakymą „Ars amandi“ (lotyniškai – „menas mylėti“) sudaro apie 4,7 tūkst. simbolių. Pagrindinis apsakymo veikėjas, kurį netikėtai palieka draugė, ieško meilės paslapčių danguje, žemėje, vandenyje, religijoje, o savo paieškas apibendrina originaliais pastebėjimais. „Kokia yra meilė – sūri ar saldi?“ – klausia autorius, pateikdamas šokiruojančią pabaigą ir taip priartindamas SMS apsakymą prie klasikinės novelės žanro.

Tomą Staniulį labiausiai išgarsino jo antrasis romanas – trileris „Uranas – 235“, kurį šįmet išleido leidykla „Baltos lankos“. Nuotykių kupiname romane pasakojama apie vienos pavojingiausių pasaulio naikinimo medžiagų vagystę iš Ignalinos atominės elektrinės. Kinematografišką egzotiką papildo kelionės po Kasablanką, tarptautiniai teroristai ir planai sukurti atominę bombą. Moderniame trileryje lengvai, su pašaipa, o kai kur – netgi ironija kalbama apie svarbiausius gyvenimo dalykus: draugystę, meilę ir tikėjimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją