Filmų, kurie bus parodyti per seniausią pasaulyje kino konkursą, skaičius šiais metais buvo sumažintas iki 56, nes 2004-aisiais organizatoriai susilaukė priekaištų dėl perkrautos programos.

Tačiau režisieriai tvirtina likę ištikimi šio festivalio įvairovės tradicijai, todėl į programą buvo įtraukta ir 100 metų sukaktį mininčio Kinijos kino retrospektyva, ir Venecijos legendiniam meilužiui Kazanovai skirti filmai.

Tikimasi, kad raudonuoju kilimu pražingsniuos ryškiausios Holivudo žvaigždės, tarp jų Russellas Crowe ir Renee Zellweger.

Tarp juostų, besivaržančių dėl "Auksinio liūto", į priekį turėtų išsiveržti George`o Clooney juodai baltas McCartney laikų filmas "Labos nakties ir sėkmės" ("Goodnight and Good Luck"), kurio premjera įvyks ketvirtadienį.

Tačiau pasirodyti pirmajam pušų apsuptoje paplūdimio alėjoje garbė suteikta Honkongo filmų vėliavnešiui Tsui Harkui, kurio nuotykinė kovos menų juosta "Septyni kardai" konkurse dėl apdovanojimų nedalyvauja.

Juosta "Septyni kardai", priklausanti atgimusiam "wuxia", arba Rytų kovos menų, žanrui, yra įtemptas pasakojimas apie išdavystę ir heroizmą, pilnas žiaurių kovos su kardais scenų, įmantrių akrobatikos triukų ir neįtikėtinų ginklų.

Sukurtas pagal klasikinį Liang Yu-Sheno romaną, filmas pasakoja istoriją apie septynis herojus, kurie XVII amžiaus Kinijoje mėgina išgelbėti vieną kaimą nuo gobšaus karvedžio.

Tsui Harkas, kuris atgaivino "wuxia" žanrą, teigia, kad jo filmas yra duoklė 1954 metų Akiros Kurosawos klasikai "Septyni samurajai", tačiau nėra jo perdirbinys.

Tarp kitų Azijos juostų, kurios bus parodytos Venecijoje, yra Korėjos režisieriaus Park Chan-wooko nekantriai laukiama trečioji kruvino keršto trilogijos dalis "Užuojauta poniai Kerštui" ("Chin-jeol-han Geum-ja-ssi"), Stanley Kwano (Stenlio Kvano) "Amžinas gailėjimasis" ("Changhen ge"), kuriame vaidina popmuzikos žvaigždė Sammi Cheng, ir nekonkursinis Peterio Ho-sun Chano filmas "Tikriausiai meilė" ("Ru guo ai").

Tarp europietiškų filmų bus galima išvysti naujausią 96 metų portugalų režisieriaus Manoelio de Oliveiros darbą ir juostas, kuriose vaidina prancūzų aktorė Juliette Binoche ir rusas Nikita Michalkovas.

Tris filmus pasiūlys pačios Italijos režisieriai, kurie paskutinį kartą pagrindinį šio festivalio prizą buvo pelnę 1996 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją