Him­no teks­tas nus­kam­bė­jo taip:

„Te­gul sau­lė Lie­tu­voj,
Tam­su­mas pra­ša­li­na,
Ir švie­sa, ir tam­sa,
Mūs žings­nius te­ly­di”.

Iš­kart ne­pa­ti­kė­jo

P.Meš­kė­la pa­sa­ko­jo, kad nei ar­ti­mi žmo­nės, nei nie­kas ki­tas už klai­dą gie­dant Lietuvos him­ną jo ne­pas­mer­kė.

Kal­bė­da­mas su „Ekst­ra ži­nio­mis”, jis iš pra­džių il­gai ne­ga­lė­jo sup­ras­ti, apie ko­kią jo klai­dą šne­ka­ma. Iš­gir­dęs žo­dį „tam­sa”, at­li­kė­jas pri­si­pa­ži­no: „At­vi­rai pa­sa­kius, aš tą da­ly­ką pas­te­bė­jau. Tas niuan­sas bu­vo”.

Tuoj pat P.Meš­kė­la vėl puo­lė į abe­jo­nes. „Aš esu 100 proc. įsi­ti­ki­nęs, kad dai­na­vau „tie­sa”. O gir­dė­jo­si „tam­sa?” – vėl ne­ga­lė­jo pa­ti­kė­ti dai­ni­nin­kas.

Po aki­mir­kos jis vėl pri­pa­ži­no: „Taip, aš gir­dė­jau tą keis­tą šur­mu­lį sa­lė­je”.

P.Meš­kė­los „pa­to­bu­lin­tą” him­no teks­tą are­no­je gir­dė­jo beveik 10 tūkst. žmo­nių.

„Vi­si mes klys­ta­me”

P.Meš­kė­lą kiek iš­mu­šė iš vė­žių tai, kad va­ka­ro sce­na­ri­jaus kū­rė­jai įb­ru­ko jam į ran­kas la­pą su him­no teks­tu.

„Aš tą teks­tą pui­kiai mo­ku! Bet or­ga­ni­za­to­riai pap­ra­šė, kad aš su la­pu išei­čiau į sce­ną. Kiek­vie­nam žmo­gui bu­vo duo­tas bū­tent toks la­pe­lis. Bu­vo pa­gei­da­vi­mas, kad vi­sa publi­ka kar­tu dai­nuo­tų Lie­tu­vos him­ną”, – aiš­ki­no ar­tis­tas.

P.Meš­kė­la krim­to­si: „Įsi­vaiz­duo­ju, kad iš šo­no taip ir at­ro­dė – kad ne­mo­ku teks­to!”

Dai­ni­nin­kas va­kar tei­gė ne­tu­rin­tis nuo­tai­kos, kad at­si­min­tų ki­tus ku­rio­zi­nius nu­ti­ki­mus sce­no­je per sa­vo il­gą kar­je­rą. „Vi­si juk esa­me žmo­nės”, – guo­dė­si jis.