Džiazo skyriaus bigbendo koncertu „Eurovizija 2005“ pristatytas naujosios studijos įkūrimas. Programos metu skambėjo tokių pasaulyje žinomų pop atlikėjų kūriniai kaip Robbie'is Williamsas, Billy Joelas, „The Beatles" ir kiti. Kūrinius atliko akademijos studentai Rūta Ščiogolovaitė, Mantas Jankavičius, Kristina Žaldokaitė, Jurgis Brūzga ir kiti.

Lietuvos atlikėjams nepatekus į tarptautinio 2005 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą, draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ išmokėjo draudimo išmoką Lietuvos muzikos ir teatro akademijai. Ši įsipareigojo Instrumentinės ir vokalinės muzikos fakultete Džiazo skyriuje įsteigti Popmuzikos studiją. Šioje studijoje atlikėjai bus mokomi populiarios muzikos žanro subtilybių.

„Pirmųjų rezultatų nesulauksime labai greitai. Tačiau tikiu, kad profesionalus požiūris į popžanro atlikėjų rengimą suteiks galimybę ateinančiame dešimtmetyje Lietuvai geriau pasirodyti „Eurovizijos“ dainų konkurse, o gal net jį ir laimėti“, -sako LMTA rektorius, profesorius Eduardas Gabnys.

Pirmieji LMTA projektai skirti „Eurovizijai“ pradėti jau šiemet. Akademijos dėstytojai padės nacionaliniam konkurso organizatoriui Lietuvos radijui ir televizijai rengti ateinančiais metais „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvausiančius atlikėjus. „Atlikėjai bus mokomi dainavimo, ritmo ir klausos lavinimo, sceninio judesio, šokio, aranžuotės, kompozicijos pagrindų. Tikimės, kad jau 2006 metų atrankiniuose „Eurovizijos“ konkurso turuose išgirsime keletą LMTA studentų, mūsų studijos auklėtinių", - viliasi profesorius E. Gabnys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją