Tragiškai istorijai apie Niujorke 2001 metais griuvusius bokštus dvynius ir juose palaidotus tūkstančius žmonių nufilmuoti užsieniečiai pasirinko Lietuvos sostinę. Per tris savaites truksiančius filmavimus Niujorko dangoraižiais virs ne tik Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmai (buvę VRM rūmai), bet ir buvę Ledo rūmai Olimpiečių gatvėje.

Šiuose pastatuose ir bus filmuojama didžioji dalis kino scenų. Vilniaus pastatuose filmo dekoracijų kūrėjams teko bandyti perteikti Niujorko dangoraižius ir iki tragedijos, ir jau įsirėžus teroristų lėktuvams.

Anglų režisieriaus Richardo Dale'o kuriama juosta filmuojama remiantis tragedijos liudytojų pasakojimais. Juostos kūrėjai nufilmavo 60 interviu su tragediją išgyvenusiais amerikiečiais. Remiantis jų prisiminimais ir buvo parašytas kino scenarijus.

Kino filme vaidins apie pusšimtis aktorių. Tarp jų - ne tik anglų bei amerikiečių, bet ir lietuvių aktorių pavardės - Andrius Žebrauskas, Audrius Bružas, Ramūnas Cicėnas, Leonardas Pobedonoscevas, Rimantas Bagdzevičius.

Kaip įtikinančiai suvaidinti tragedijos sūkuryje atsidūrusius filmo herojus, aktorius mokė specialiai iš JAV atvykęs konsultantas. Filmuojant specialiuosius efektus kūrėjams talkino ir sostinės ugniagesiai.

Masinėms scenoms režisierius prašė parinkti skirtingų rasių žmonių. Tačiau išpildyti šį prašymą Vilniuje nebuvo lengva. Juodaodžių žmonių filmavimui teko ieškoti Pabradės pabėgėlių priėmimo centre. Pagelbėti filmo kūrėjams mielai sutiko ir Lietuvoje gyvenantys kinai.

Prieš daugiau nei ketverius metus JAV ir pasaulį sukrėtė žiaurus teroro aktas, kurio metu žuvo beveik 3 tūkst. žmonių.2001 metų rugsėjo 11-ąją teroristai užgrobė keturis keleivinius lainerius, iš kurių dviem taranavo ir sugriovė Pasaulio prekybos centro dangoraižius Niujorke, vieną nukreipė į Pentagono pastatą Vašingtone, o vienas sudužo pakeliui į JAV sostinę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją