Pasak S.Lapėno, plokštelė „Ar žinai? ..." buvo rengiama žiemą – tarp Seimo rudens ir pavasario sesijų. Kelias dainas jis yra įdainavęs ir su septyniolikmete dukra Laura, vieną daina dukra dainuoja parlamentarui akomponuojant gitara.

Keturiolika išleistų dainų, parlamentaro teigimu, nėra jo visas repertuaras, tai - "nepridegęs pirmas blynas". „Mano susilietimas su dainuojamąja poezija prasidėjo dar vidurinės mokyklos laikais, 7-8 klasėse. Iš pradžių buvo tik noras išmokti groti gitara. Vėliau pastebėjau gana racionalią ir pragmatišką galimybę, muzikuojant ir pritaikant melodiją eilėms lengviau įsiminti mokytojos užduotus išmokti eilėraščius", - rašoma kompaktinės plokštelės viršelyje.

Jame teigiama, kad S.Lapėnas, kaip kūrėjo gyslelę turintis žmogus, viliasi būti priimtas ne tik kaip „racionalus pragmatiškas politikas", bet ir kaip žmogus, vertinantis dvasingumą.

Pasak S.Lapėno, mintis išleisti kompaktinę plokštelę kilo jau seniai, ji buvo ne tiek jo paties subrandinta, kiek jo muziką girdėjusių pažįstamų.

„Dažniausiai tam sutrukdydavo prasidėjusios rinkiminės kampanijos. Būdavo lyginama, kad tokie veiksmai paprastai daromi kuriant sau „pijarinį" įvaizdį", - DELFI sakė parlamentaras.

S.Lapėnas teigė rinkiminėse kampanijose pastebėjęs, jog žmonės yra pavargę nuo „sausų politikų kalbų", agitacijų. Jeigu į žmonės kreipiamasi netradicine forma, anot S.Lapėno, dažniau sulaukiama atgarsio.

Kiek egzempliorių kompaktinių plokštelių išleido ir kiek šis pomėgis pačiam atsiėjo, parlamentaras neatskleidė.

„Tai neturi didelės reikšmės, kadangi nesiekiu komercinio platinimo. Jeigu prodiuseriai susidomėtų, gal ir verta būtų kalbėti apie tai, tačiau tai jokiu būdu nebūtų mano siekis gauti komercinės naudos", - tikino S.Lapėnas.

Žmogus, panoręs paklausyti parlamentaro kompaktinės plokštelės, S.Lapėno teigimu, galėtų susirasti jo elektroninio pašto adresą Seimo interneto puslapyje ir parašyti laišką.

„Visada galima kontaktuoti ir rasti galimybių, kad galėčiau perduoti. Mane varžo Seimo nario statusas, tad nesiruošiu daryti „vojažų" po Lietuvą, rengti koncertines programas. Kada kažkas išreiškia norą išgirsti vieną ar kitą dainą, nelieku kurčias", - teigė S.Lapėnas.

Plokštelių, pasak jo, išleista pakankamai, kad jas galėtų paskleisti draugų ir pažįstamų rate. Kompaktinę plokštelę jis naudoja ir moksleiviams, pasiekusiems gerų rezultatų, paskatinti.

„Galiu pasakyti, kad man užteko. Tai nėra labai brangi investicija, kad apie ją būtų verta kalbėti", - nuo klausimo, kiek gi kainavo ši muzikinė investicija, išsisukinėjo S.Lapėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją