Užuojautą dėl netekties pareiškė Rusijos premjeras Vladimiras Putinas. Kaip pranešė aktorės sesuo Natalja Mordiukova, Nonnos sveikata smarkiai šlubavo, o rimčiausia ją kamavusi liga buvo diabetas. "Ji labai kankinosi, bet iki paskutinės akimirkos repetavo, svajojo apie vaidmenis ir kaip juos galėtų suvaidinti. Ji tiesiog gyveno kinematografu", - sakė sesuo.

Pastarąjį kartą N.Mordiukova publikai pasirodė prieš trejus metus - Maskvos kino namuose ji šventė aštuoniasdešimtmetį. Tokio antplūdžio toje salėje tikriausiai dar niekada nėra buvę: publika buvo nusėdusi laiptus, stovėjo visuose praėjimuose. Ir nors jau tuo metu Nonna Viktorovna jautėsi prastai, scenoje ji praleido bemaž 3 valandas. Kolegos lenkėsi "šiam išskirtiniam Rusijos talentui", aktorius Jevgenijus Mironovas prašė atleidimo, kad retokai paskambina. "Ji ne tik didi aktorė, bet ir didis žmogus", - sakė jis tada.

Šių metų kovą N.Mordiukova pakliuvo į ligoninę dėl komplikacijų, kurias sukėlė insultas. Iš pradžių ji gulėjo paprastoje palatoje, paskui buvo perkelta į elitinę - už gydymą sumokėjo režisierius Nikita Michalkovas. Aktorė atsigavo, tačiau nuo gegužės pabaigos sveikata vėl ėmė blogėti. Paskutinėmis akimirkomis ligoninėje prie jos budėjo slaugė. Vienintelis likęs artimas žmogus - sesuo Natalja - jau nepajėgė rūpintis Nonna dėl savo amžiaus ir sveikatos.

N.Mordiukova gimė 1925 metų lapkričio 25 dieną Donecko srityje. 1950 metais ji baigė Gerasimovo valstybinį kinematografijos institutą (VGIK) ir tapo Teatro ir kino aktoriaus studijos artiste. 1949 metais už Uljanos Gromovos vaidmenį Sergejaus Gerasimovo filme "Jaunoji gvardija" N.Mordiukovai buvo paskirta SSRS Stalino premija. Aktorė itin išgarsėjo suvaidinusi Stiošos vaidmenį Michailo Šveicerio filme "Svetimas kraujas", kuris pasirodė ekranuose 1955 metais.

N.Mordiukova suvaidino daugiau kaip 20 vaidmenų filmuose. Vis dar mylimi jos sukurti personažai populiariausiose komedijose "Briliantinė ranka", "Dviese stotyje", "Balzaminovo vedybos", "Giminės".

Anglijos enciklopedijos "Kas yra kas" redakcinė taryba buvo įtraukusi N.Mordiukovą į geriausių XX amžiaus pasaulio aktorių dešimtuką.