Jo klubai, šlaunys ir pečiai buvo išvarpyti adatų žymių, manoma, kad šias žymes paliko nuskausminamieji, kuriuos jis vartojo tris kartus per dieną daugelį metų.

Daugybė operacijų randų leidžia manyti, kad dainininkui buvo atlikta mažiausiai 13 kosmetinių operacijų.

Tirdami netikėtą M. Jacksono mirtį Los Andžele praėjusią savaitę, ekspertai rado pribloškiančių jo fizinio išsekimo įrodymų.

Tyrimas parodė, kad 1,78 metro ūgio atlikėjo, kuris kadaise buvo žymus dėl savo energingų pasirodymų scenoje, svoris sumažėjo iki „visiško išsekimo“ – 51 kg. Manoma, kad anoreksija sirgęs M. Jacksonas tik vieną kartą per dieną negausiai pavalgydavo.

Patologai rado, kad jo skrandis buvo tuščias, jame buvo tik pusiau ištirpusių tablečių, kurias jis išgėrė prieš nuskausminamųjų vaistų injekciją, dėl kurios sustojo jo širdis. Tablečių pavyzdžiai buvo išsiųsti toksikologiniam tyrimui.

Dainininkas visiškai nupliko. Mirties metu jis dėvėjo peruką. Patologų teigimu, jo galva buvo padengta „nedideliais pūkeliais“.

Randuota oda virš kairiosios jo ausies buvo visiškai plika. Akivaizdu, kad tai 1984 m. įvykusio nelaimingo įvykio padarinys, kuomet atlikėjo plaukai užsidegė filmuojant „Pepsi“ reklamą.

Keletas M. Jacksono šonkaulių buvo sulaužyti, kai skubantys gelbėtojai bandė jį atgaivinti, sustojus dainininko širdžiai. Virš atlikėjo širdies ir netoli jos rastos keturių injekcijų žymės.

Buvo bandoma įšvirkšti adrenalino tiesiogiai į širdį – nepavykęs bandymas priversti ją vėl dirbti.

Trys iš keturių injekcijų prakirto širdies sienelę (ir sužalojo ją), tačiau ketvirtoji injekcija pataikė į vieną iš 50-mečio šonkaulių.

Skrodimo metu taip pat buvo rasti nepaaiškinami nubrozdinimai ant M. Jacksono kelių ir abiejų blauzdų priekyje. Ant jo nugaros buvo žaizdų, rodančių, kad nesenai jis buvo parkritęs.

Kažkada buvęs gražus popmuzikos karaliaus veidas buvo išvagotas daugybės operacijų randų, jo viršunosės nebeliko, o dešinė nosies pusė pusiau įdubo.

Praėjusį vakarą daugiausiai klausimų apie įvykusią tragediją buvo užduodama asmeniniam įžymybės gydytojui Conradui Murray‘ui, o M. Jacksono palydai artimas šaltinis pasakojo: „Michaelo šeima ir gerbėjai bus išgąsdinti, kai suvoks, kokia baisi buvo jo būklė.

Iš jo buvo likę tik oda ir kaulai, jam nuslinko plaukai, prieš mirtį jis nevalgė nieko, tik gėrė tabletes. Visame jo kūne esančios injekcijų žymės ir daugybę metų atliekamų plastinių operacijų randai rodo, kad jis ne vienerius metus buvo mirtinai išsekęs.

Jo gydytojai ir palyda buvo šalia, kai jis naikino save. Kažkas turės atsakyti už tai.“

Manoma, kad paskutinę nuskausminamųjų „Demerol“ injekciją M. Jacksonui suleido jo kardiologas C. Murray.

Gydytojui pateikti rimti klausimai apie tai, kaip jis bandė atgaivinti M. Jacksoną, atlikdamas širdies masažą, dainininkui be sąmonės gulint ant lovos. Pagrindiniuose pirmosios pagalbos patarimuose nurodyta, kad pacientas privalo gulėti ant nugaros ant kieto paviršiaus prieš pradedant jį gaivinti.

Vakar ekspertai išreiškė nustebimą, kad kvalifikuotas kardiologas galėjo padaryti tokią klaidą, gaišdamas gyvybiškai svarbias minutes.

Manoma, kad dar daugiau žalos padarė deguonies kaukės ir vamzdeliai, kurie buvo įstatyti bandant reanimuoti dainininką. Ironiška, tačiau tyrimo metu paaiškėjo, kad M. Jacksonas sėkmingai gijo nuo odos vėžio – operacija, kurios metu nuo jo krūtinės buvo nuskustos odos ląstelės, buvo sėkminga.

M. Jacksono šeimos prašymu šeštadienį slaptoje vietoje buvo atliktas antrasis skrodimas, kai pirmasis skrodimas buvo paneigtas, kaip nesąžiningas.

Šeimos draugas pastorius Jesse Jacksonas teigia, kad šeima labai įtariai vertina dainininko mirties priežastis.

Vos prieš 11 dienų gydytoją C. Murray pasamdė „AEG Live“ – bendrovė, organizuojanti M. Jacksono 50-mečio pasirodymus Londono O2 arenoje, kurie turėjo prasidėti kitą mėnesį.

Šaltiniai teigia, kad šeima ruošiasi pateikti kardiologui daugybės milijonų dolerių ieškinį.

Detektyvai nesugebėjo rasti gydytojo M. Jacksono namuose, jo automobilis buvo paimtas tyrimui, o policija ieškojo jo, kad galėtų apklausti. Jis pasirodė vėlų penktadienio vakarą ir buvo apklausiamas savaitgalį.
Šeštadienį „The Sun“ pranešė, kad M. Jacksonas pirmąjį kartą jautė scenos baimę ir bijojo pasirodyti savo sugrįžimo koncertų metu.
Patarėjų teigimu, serganti įžymybė netgi manė, kad galėtų būti nužudytas, jei nedalyvautų koncertuose dėl sveikatos problemų. Taip pat buvo išsiaiškinta, kad jis vartojo vaistų mišinį, kuris galėjo būti nuodingas.

Praėjusią naktį šaltiniai pranešė, kad gydytojo namuose buvo rasti vaistų receptai, skirti kitiems pacientams. Šie pacientai taip pat bus apklausti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją