rugsėjo 28 dieną Vilniuje
, Intro klube kartu su PLUXUS gros PB8 ir Refiction, Render (VJ);

rugsėjo 29 dieną Kaune, BLC požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje koncertuos PLUXUS, AndyLau, Paulius Sluškonis /rüt rüt/, Refiction.

Tobulo skambesio siekianti PLUXUS grupė yra išleidusi 4 albumus, keletą EP formatus ir padarę begalę perdirbinių (remiksų), kai paskutinis jų brandintas net 4 metus albumas susilaukė didžiulio pripažinimo ne tik muzikos, bet ir dizaino srityje. Subtilus, konceptualiai taiklus paskutinis albumas „Solid State“ buvo pripažintas muzikos ir dizaino specialistų bei pelnė ne vieną apdovanojimą šiose srityse.

Gyvi pasirodymai ir ankstesni albumai yra labai gyvybiški ir žaismingi, savo skambesiu pakeliantys klausytojo nuotaiką nuo pat pirmų akordų. Vaizdo projekcijos yra viena iš svarbiausių sudėtinių pasirodymų dalių.

Trijų asmenų grupė groja „antikvariniais“ instrumentais – analoginiais sintezatoriais, sempleriais ir kitomis mašinomis, išgaunančiomis subtilius garsus. Kūrėjai taip pat neatsisako ir šiuolaikiškų nešiojamų kompiuterių bei kitų agregatų, kurie paįvairina tiek garsą, tiek ir vaizdą. Projekcijose naudojami seni vaizdai pulsuoja kino kokybe ir 80-ųjų estetika.

Aktyviai su garsu eksperimentuojantis muzikantas – PB8, vakarėliuose kaltinamas už konceptualumą, rimtuose renginiuose sudomina klausytoją šviežiais garsais ir skambesiu. Jaunasis menininkas dirba ne tik su garsu, bet ir medijų meno srityje.

Vaizdas renginio metu bus valdomas pačios švedų grupės, o vizualizacijas rodys vaizdo menininkas Render, kuris atrinko linksmus, su PLUXUS muzika derančius, motyvus. Taip pat vaizdai primins 80-sius, kaip ir grupės naudojami instrumentai bei sklindantys garsai, mat VHS kokybė ir analoginis signalas suteiks vaizdui skambesio. Render kūrybinis kelias išsiplėtęs gana plačiai, tai ne tik video, bet ir medijos menai, fotografija ir dizainas. Šiam renginiui menininkas atrinko savo kūrybos pradžios darbus kurie siekia 1996-uosius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją