Dviračių entuziastais pasivadinę jaunuoliai sutartinai tvirtino, jog kritinė masė vyks visus metus be išimčių, ir kad tai jau buvo įrodyta praeitais metais, kuomet, nepabijoję šaltuko, dviratininkai pasivažinėti susirinko likus kelioms dienoms iki Naujųjų metų. Tiesa, apsnigtomis gatvėmis tąkart išdrįso važiuoti tik apie 30 ratuotųjų.

Dviratininkams sustojus prie Tuskulėnų ir Rinktinės gatvių sankryžos, pasirodė pirmasis policijos ekipažas. Išlipę pareigūnai prašė savivaldybės išduodamų leidimu rengti mitingą. Dviratininkams tik pagūžčiojus pečiais, pareigūnai pareikalavo neblokuoti eismo, tačiau dviratininkai vieningai atsakė, jog jie neblokuoja eismo, o yra eismo dalis.

Nepavykus sustabdyti važiavimo, policininkai ėmė blokuoti antrą važiavimo juostą ir įjungė sirenas.

Nors kritinė masė nereikalauja palydos ir važiavimuose gali susitvarkyti pati, policijos ekipažų aplinkui vis daugėjo. Nepuolę į paniką ir išlaikę rimtį dviratininkai ramiai parvažiavo į Katedros aikštę ir išsiskirstė švęsti dienos, kurią jau drąsiai galima vadinti tikrąja DIENA BE AUTOMOBILIO!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją