"Nemanome, kad šokių muzika iki pat paryčių Trakų pilyje - kultūros paveldo objekte - yra geriausia vieta tokio pobūdžio pasilinksminimams. Iki sekmadienio ryto siautęs triukšmas trikdė Trakų ir jų apylinkių gyventojų ramybę. Su tuo taikstytis negalima, todėl kreipiamės į teisėsaugą", - sakė N.Romaškienė.

Festivalį organizavusiai bendrovei savivaldybė turi pretenzijų ne tik dėl renginio organizavimo be leidimo, bet ir dėl Lietuvos triukšmo valdymo įstatymo pažeidimų, neleistinu metu vykusių fejerverkų.

Visi šie pažeidimai gali užtraukti administracinę atsakomybę ir festivalio rengėjams gali būti skirta piniginė bauda.

Mero pavaduotojos teigimu, "Pure Future" festivalis buvo plačiai išreklamuotas, "Ogrė" pardavinėjo bilietus, nors renginiui leidimas duotas nebuvo.

Į renginių organizavimo Trakų rajono savivaldybės viešose vietose komisiją festivalio rengėjai kreipėsi, tačiau liepos 16 ir 17 d. vykusiuose komisijos posėdžiuose "Ogrės" vadovas Mindaugas Jonaitis sulaukė neigiamo atsakymo.

Komisijos nuomone, didelį triukšmą keliantys renginiai, tokie kaip "Pure Future", kurorto teritorijos statusą turintiems Trakams visiškai nepriimtini.

Komisijos nariai festivaliui siūlė atokesnę vietą - miške esančią Rėkalnio estradą, kurioje anksčiau vykdavo rajono Dainų šventės, tačiau šis pasiūlymas netiko M.Jonaičiui.

Pasak Trakų rajono savivaldybės atstovės spaudai Sigitos Nemeikaitės, dėl renginio organizavimo savivaldybė laišką buvo išsiuntusi net kultūros ministrui Remigijui Vilkaičiui. Jame rašyta, kad "Ogrei" neišduodamas leidimas, nes Trakų salos pilis yra paveldo objektas, todėl jame, kaip būdavo ankstesniais metais, negali skambėti nei tranki techno muzika, nei būti platinami kvaišalai.

R.Vilkaičio atsakymas buvo neutralus - ne ministerija, o savivaldybė sprendžia, ką reikia daryti. Vis dėlto, kaip įtaria Trakų rajono savivaldybės darbuotojai, festivalio organizatoriai šiokį tokį "palaiminimą" iš ministerijos gavo - "Pure Future" įsileido Trakų istorijos muziejaus, tiesiogiai pavaldaus Kultūros ministerijai, direktorius.

"Bet jei net leidimą jis davė, renginys, organizuojamas savivaldybės teritorijoje, negali vykti be Renginių organizavimo komisijos leidimo", - aiškino S.Nemeikaitė.

Antradienį Trakų istorijos muziejaus direktoriaus rasti nepavyko. Telefonu atsiliepusi jauna moteris paaiškino, kad jis išvykęs į komandiruotę. Tačiau trumpai tarstelėjo, kad "jie buvo gavę leidimą".

Trakų rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Ernestas Lenkauskas sakė, kad šiemet festivalyje buvo surašyta 11 administracinių teisės pažeidimų protokolų neblaiviems asmenims ir vienas asmeniui, apsvaigusiam nuo narkotinių medžiagų.

"Šiemet girtų ar vartojusių svaigalus buvo mažiau nei ankstesniais metais", - teigė pareigūnas.

Du kartus šiame festivalyje pati buvusi S.Nemeikaitė sakė, jog "Pure Future" festivalis jai panašus į narkomanų vakarėlius. "Tiek daug apkvaišusių žmonių vienoje vietoje dar nebuvau mačiusi", - teigė ji.

"Ogrės" vadovo M.Jonaičio teigimu, konfliktas su Trakų rajono savivaldybe kilo dėl pačios paprasčiausios priežasties - savivaldybė buvo išdavusi leidimą Trakų pilyje organizuoti analogišką renginį liepos 25 d. Tačiau tam jie negavo leidimo iš Kultūros ministerijos.

"Jie nukopijavo praėjusių metų renginio aprašymą, pakeitė pavadinimą, davė leidimą, tačiau pati savivaldybė negavo leidimo jo rengti Trakų pilyje. Pilis vis dėlto yra Vyriausybės objektas. Jie negavo, o aš gavau, ir jiems pikta", - aiškino M.Jonaitis.

Labiausiai, anot jo, pagalius į ratus festivalio organizatoriams jau trečius metus iš eilės kaišioja Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

M.Jonaitis teigia pasiryžęs su Trakų rajono savivaldybe susitikti teisme ir neabejoja, jog bylą laimės.

"Laimėsiu tą teismą ir dar prisiteisiu kokį milijoną, nes per juos turėjau apie 100 tūkst. litų nuostolių", - sakė organizatorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją