Virš klubo gyvenantys vilniečiai veik metus kovojo, kad linksmybės šioje prestižinėje miesto vietoje liautųsi. Pasak gyventojų, dėl muzikos, sklidusios iš klubo, jie naktimis negalėdavo užmigti, į butus prasiskverbdavo rūkalų, maisto kvapai.

Vilniaus visuomenės sveikatos centras nuo vasario 14 d. naktiniam klubui panaikino leidimo-higienos paso galiojimą, tad "Cozy" turėjo užsidaryti.

DELFI žiniomis, po poros savaičių, patobulinę ventiliaciją, "Cozy" savininkai kavinę žada vėl atidaryti, tačiau vilčių, kad į klubo rūsyje buvusią šokių aikštelę vėl galės pakviesti naktinio gyvenimo mėgėjus, nepuoselėja.

Klubo "Cozy" savininkai dėl klubo uždarymo patirs nemažai nuostolių. Vakarėlių programos planuojamos iš anksto, užsakomi didžėjai, pinigai mokami į priekį.

Nusivylimo nemalonia naujiena neslėpė ir sekmadienį susirinkę į paskutinį klubo vakarėlį ištikimiausi jo lankytojai. Dauguma jų stebėjosi, kodėl per vienerius metus ypač pamėgta vilniečių vieta taip netikėtai uždaroma.

Tarp klubo ir kaimynų kilusį konfliktą žada padėti spręsti Seimo narys Petras Auštrevičius. Vasario 17 d., 16 val., jis pakvietė viešame susitikime Senamiesčio seniūnijoje (Odminių g. 3, 201 kab.) aptarti naktinio klubo “Cozy” ir aplinkinių namų gyventojų problemas. Šv.Ignoto 16/10 namo gyventojai ne kartą kreipėsi į Seimo narį, prašydami padėti išspręsti problemas, kylančias dėl naktinio klubo “Cozy” veiklos. Gyventojų skundai, pareiškimai ir reikalavimai buvo pateikiami įvairioms valstybinėms institucijoms nuo 2004 m. balandžio mėnesio.

Seimo narys P.Auštrevičius į atvirą susitikimą pakvietė Vilniaus visuomenės sveikatos centro, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Tvarkos palaikymo ir priežiūros skyriaus, 3-iojo Policijos komisariato, naktinio klubo “Cozy” atstovus ir Šv.Ignoto 16/10 namo gyventojus.

“Kviečiu visus susėsti už apskrito stalo ir pabandyti aptarti susidariusią situaciją diskusijoje, o ne biurokratinio susirašinėjimo būdu”, - sako P.Auštrevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją