Paklaustas, kodėl policija gatvėje stabdė ne ekstremalus, o ramiai su vaikais važinėjančius tėvus ir liepė jiems nusiimti riedučius, meras sakė išsiaiškinsiąs tai su policija.

„Čia, mano manymu, šiek tiek perlenkta lazda, nors policija neigia, kad taip yra. Bet mes išsiaiškinsim. Važinėti ramiai, kaip ir vaikščioti, galima“, - sakė A.Zuokas.

Vilniaus miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Gintaro Tamošiūno žiniomis, Europos, Katedros, Savivaldybės aikštėse per keletą savaičių buvo nubausta 11 riedutininkų ir riedlentininkų.

Kiek iš jų sumokėjo pinigines baudas, savivaldybės atstovas DELFI negalėjo pasakyti, nes „už viešąją tvarką senamiestyje atsakingas 3- asis policijos komisariatas, kurio darbuotojai pažeidėjus drausmina vietoje“.

Paklaustas, ar 2 tūkst. litų bauda – tokiu atveju adekvati drausminimo priemonė, G. Tamošiūnas pabrėžė, jog iš karto tokios baudos niekada niekas neskiria, „jeigu gailisi, sako: „atsiprašau, daugiau taip nedarysiu“ pirmą kartą taisyklių pažeidėjas tik įspėjamas“.

Anot A.Zuoko, vieni aikštėse nori čiuožinėti, kiti – žaisti šachmatais, treti – pasėdėti, todėl labai svarbu „viduje turėti ribą, kada lygtai jau pažeidžiame kitų teises“.

Paklaustas, ar per pastarąsias savaites stabdžiusi niekam žalos nedariusius ir grėsmės nekėlusius riedutininkus policija pati nepažeidė jų teisių, meras tik skėstelėjo rankomis: „Man net keista, kartais taip sunku policiją pakviesti, o čia tokia iniciatyva, net keista!“

„Kai kurie policijos veiksmai man buvo šiek tiek nesuprantami ir per griežti, nes Vilniaus mieste aikštėse važinėti su riedučiais, riedlentėmis, dviračiais buvo ir bus galima. Negalima tik šokinėti, važinėti šaligatvių ir žolynų kraštais“, - vis kitiems piketo dalyviams buvo priverstas kartoti miesto vadovas.

Tuo tarpu taikiai nusiteikęs jaunimas žaidė lauko žaidimus, kilojo didžiules šachmatų figūras, muzikavo, plojo žongliruotojams, o kai kurie – čia pat vietoje ant spiritinės vyryklės kaitino arbatą ir skaitydami vakarieniavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją